3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Kula'da bağcılara örnek proje

Manisa'nın Kula ilçesinde Ziraat Odası'nın yayla bağcılığını geliştirme projesi kapsamındaki 51 köyde birer örnek tesis yapılması projesi başlatıldı.

Söz konusu proje kapsamında Ziraat Odası'nda 16 köyden 16 üyeye bağ fidanı dağıtıldı. Burada konuşma Ziraat Odası Başkanı Nurettin Topal, ”İlçemizde meyvecilik, rakım, toprak yapısı özellikleri göz önüne alınarak başta yayla bağcılığı, badem, ceviz ve kiraz olarak belirlenmiştir. 51 Köye 51 Yayla Bağcılığı Projesi uygulanmasını başlattık. Bu projeyi ortaya koymak için 3 yıl çalıştık ve güzel bir proje oldu." dedi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İlçe Tarım Müdürlüğü'nün destek olduğu proje ile ilgili konuşan İlçe Kaymakamı Muzaffer Şahiner ise, “Ziraat Odası'nın bu bağcılık projesi örnek bir proje. Biz kaymakamlık olarak çiftçilerimizin maddi durumuna katkı sağlayacak her çalışmaya destek oluyoruz. İlçe Tarım Müdürlüğümüz de her türlü yardımı yapıyor. Bu örnek projeler uygulanmaya başlayınca diğer çiftçi arkadaşlarımız da bu projelerden istifade edeceklerdir. Ziraat Odası başkan ve yöneticilerine bu çalışmalarından dolayı kutluyorum“ dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 13:32:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?