4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Kula'da işportacı isyanı

Manisa’nın Kula ilçesi Dokumacılar Tuhafiyeciler Manifaturacılar Odası Başkanı Fehmi Yıldırım, ilçeye dışarında gelen işportacıların önlenmesini istedi.

Kula Dokumacılar Tuhafiyeciler Manifaturacılar Odası Başkanı Fehmi Yıldırım, esnafla bir araya gelerek sorunları dinledi. Toplantı sonrası açıklama yapan Yıldırım, tuhafiyeci esnafının genel sorunlarını birlikte değerlendirdiklerini ve esnafın çok zor durumda olduğunu söyledi. Yıldırım, küçük esnafa getirilen sicil affının tam olarak uygulanmadığını, bu nedenle kredi alamadıklarını, sorunun çözümünü istedi. Yıldırım, dışarıdan gelen kayıt dışı işportacıların önlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

"ESNAFA 5 MİLYAR BİLE VERİLMİYOR"
Yıldırım, küçük esnafın şuanda en büyük probleminin sicil affı olduğunu ifade etti. Yıldırım konuşmasını şöyle devam etti: "Hem ailelerimizi geçindiriyoruz, hem istihdam sağlıyoruz, hem de devletimize kazanç getiriyoruz. Buna rağmen, pek çok zorlukla karşılaşıyoruz. Esnafın ödeyemediği borçlar siciline işleniyor. Borçların bazen gecikmeli ödendiği de oluyor. Fakat, bunlar sicile işlendiğinde daha sonra esnaflarımız kendi adlarına işlem yapmakta zorlanıyorlar. Kendi adına kredi alamayan esnaf bunun yerine diğer aile fertlerinin üzerinden bunu sağlamaya çalışıyor. Bizim istediğimiz krediler, zaten küçük miktarlarda olur. 5, 10, 15 veya en fazla 20 milyar kredi talebimiz oluyor. Onu da almakta güçlük çekiyoruz. Arkadaşlarımız sicilinde affı olsa bile, kredi alamıyorlar. Geçmişe yönelik borçlarını ödemiş olsalar bile, bu sıkıntıyı yaşıyorlar. Sicil tamamıyla silinmediği müddetçe, buradaki bankalar da yardımcı olamıyorlar. Merkez Bankası’nda silinmesi şart."

"İŞPORTA İSTEMİYORUZ"
Toplantıda Tuhafiyeci ve Manifaturacı esnaflarının en büyük sıkıntısının dışarıdan gelen kayıt dışı ve işporta satıcılarını olduğunu belirten Yıldırım, bu konuda çözümün esnaf ve vatandaşın duyarlı olmasından da geçtiği görüşüne yer verirken, "Zabıta teşkilatı ile güzel bir çalışma içerisindeyiz. Belediye Başkanı da zaten bir Avrupa kenti olarak söylediğimiz Kula’da bu sorunun çözülmesi gerektiği konusunda bizi yardımcı olacağını söyledi. Bunları yapanlar zaten Kulalı değil. Genellikle dışarıdan geliyorlar. İsteğimiz, esnaf arkadaşlar duyarlı olsun, bunları zabıtaya aktarsın. Pazar yerinde oluşacak olan problemleri biz kendimiz çözebiliriz. Müşterilerimizin sıkıntılarını halletmemiz zor değil. Zaten yerimiz belli. Ancak, vatandaşlarımızın da dikkat etmesi gerekiyor. İşportadan aldıkları ürüne ilişkin sorunları çözmeleri neredeyse imkansız. Onlar içinde sıkıntı oluşturan bir durum, dolayısıyla bu işi hepimizin duyarlı olmasıyla daha rahat çözeriz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2009 Cumartesi 16:19:10
Güncelleme :22 Ağustos 2009 Cumartesi 16:22:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?