30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Kula'da kaçakçılara darbe

MANİSA'nın Kula İlçesi'nde düzenlenen operasyonla uyuşturucu ve tarihi eser kaçakçılarına darbe vuruldu. Piyasa değeri 100 bin YTL olarak belirlenen 8 kilogram afyon sakızı ile çok sayıda tarihi eser ele geçirilirken, gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü tutuklandı.

Uzun süredir istihbarat çalışması yapan Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile Manisa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, dün gece, Dört Eylül Mahallesi'nde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Uyuşturucu madde ve tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen R.B. (33), M.K. (41), A.S. (38) ve N.S. (29) gözaltına alındı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, piyasa değeri 100 bin YTL olarak belirlenen, eroinin hammaddesi ve ilaç sanayisinde kullanılan 8 kilogram afyon sakızı, üç adet tarihi eser taraması yapan düz ve elektronik dedektör, patlayıcı imalatında kullanılan 25 kilogram kimyasal madde, 2.5 litrelik pet şişe içinde cıva, 1 toprak kandil, 1 metal çan, 39 irili ufaklı tarihi metal sikke ele geçirildi.

Kula İlçe Emniyet Müdürü Hasan Dedebaş'ın da katıldığı operasyonda gözaltına alınanlar, emniyette yapılan sorgularından sonra adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusundan sonra N.S. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, R.B., M.K. ve A.S. çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 11:58:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?