3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Kula'da kadınlara iş imkanı

Avrupa Birliği (AB) hibe fonlarından yararlanan Kula Belediyesi, ilçede 150 kadını iş sahibi yapacak olan AB Kadın Mesleki Eğitim ve Gelişim Projesi'ni Şubat ayı içerisinde başlatıyor.


Proje kapsamında 150 Kulalı kadının tekstil kursları alıp meslek sahibi olması planlanırken, 25'er kişilik 6 grup halinde yapılacak olun kursların 1 yıl süreceği belirtildi.


Kula Belediye Başkanı Halil Gülcü, Avrupa Birliği'ne sundukları Tekstil Eğitim Projesi'nin kabul edildiğini ve 175 bin Euro hibe almaya hak kazandıklarını açıkladı. Başkan Gülcü, AB'den gelecek olan kredi ile ilçedeki 150 kadına meslek eğitimi vereceklerini, gençlerin meslek öğrenirken de günlük 6 Euro ücret alacaklarını açıkladı.

Yeni projeler de ürettiklerini anlatan Başkan Halil Gülcü, ”Bu güne kadar AB'ye sunduğumuz projelerden 4 tanesi kabul edildi. Daha önce tekstil, restorasyon ve jeopark projelerimiz kabul edilmişti. Şimdi yine tekstil eğitim projemiz kabul gördü. Türkiye'de nüfus oranına göre AB tarafından en fazla projesi kabul edilen ve hibe alan ilçe olduk. Projemizle ülkemizde fabrikaların işçi çıkardığı ve ekonomik krizin hızla büyüdüğü bir dönemde gençlerimize meslek sahibi yapıp ve istihdam sağlayarak onları mutlu etmek bize büyük gurur veriyor. Projemiz Kula halkına ve gençlerimize hayırlı olsun” dedi.


Kursa alınacak kadınların kayıtlarının başladığını, Şubat ayı içinde eğitim faaliyetinin başlayacağını ve bu proje kapsamında mevcut parkura yine makine parkuru ilave edileceğini belirten Başkan Gülcü, “Projemizin partneri Kula Esnaf ve Sanatkarlar Odası'dır. Projemizdeki işlerlik uygulamalar ve amaçlar Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksek Okulu'nun da gönüllü partner olarak katılmak istemesiyle daha da güçlendi” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 18:02:34