3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Kula'da sağlıkçılara İngilizce kursu

Turizm etkinliklerinin giderek arttığı Kula ilçesinde Devlet Hastanesi personeli, Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri ve vatandaşlara yönelik pratik ingilizce kursları açıldı.

Kula Halk Eğitim Merkezi ve Devlet Hastanesi Baştabipliği işbirliğiyle başlatılan ingilizce kursuna hekimler, hemşireler, teknisyenler, ebeler, güvenlikçiler, laborantlar ve temizlik görevlileri katılıyor. Kursiyerler, haftanın 3 günü saat 14.00 ile 18.00 arasında toplantı salonunda İngilizce eğitim alıyor. Kursun 28 Nisan 2009 tarihine kadar devam edeceği öğrenildi.

Devlet Hastanesi'nden 25 personelin kursa katıldığını belirten Başhekim Şuayip Çırak, Kula'nın turizme açılan bir bölge olduğunu, gelecekte ilçedeki turizmin daha da hareketleneceğini belirterek, “Hastanemize hasta olarak gelebilecek turistlere yardımcı olabilmek, daha kaliteli sağlık hizmeti verebilmek için İngilizcenin temel kalıplarını öğrenmeye çalıyoruz.” dedi.

CBÜ Meslek Yüksek Okulu'nda ise akşam ve gündüz olmak üzere iki kurs açıldı. Kurslar konferans salonunda devam ediyor ve 65 öğrenci katılıyor. Halk Eğitim Müdürü Şevket Akar, ''Turizm kenti olma yolunda ilerleyen ve keşfedilmeyi bekleyen bir bölge olması dolayısıyla Kula, çok yakın gelecekte turizme açılacak. İlçemize değişik zamanlarda turlar geliyor. Kendimizi geleceğe hazırlamak amacıyla merkez binamızda, hastanemizde ve Meslek Yüksek Okulu'nda ingilizce kursları başlattık. Kursiyerler oldukça istekli ve İngilizce öğrenmekten mutluluk duyuyorlar” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 17:24:30
Güncelleme :8 Nisan 2009 Çarşamba 17:25:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?