4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Kula'da tarihi evler kafesle korunacak

KULA'DA TARİHİ EVLER KAFESLE KORUNACAK

Manisa’nın Kula ilçesinde bulunan 880 tescilli tarihi Kula Evleri'nden yıkılma tehlikesi gösteren evler, vatandaşların güvenliği için kafese alınıyor.

Konu ile ilgili açılamalarda bulunan Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Kula’da yüzyıllardır ayakta duran tarihi evleri yıkılmaktan kurtaramadıklarını, bu yapıları sadece belediyelerin değil; aynı zamanda mülk sahiplerinin de koruma altına alması gerektiğini söyledi. Aşkın şöyle devam etti: “ Kula’da yaklaşık 3 bin tarih ev bulunuyor. Bu evlerden 880 tanesi birinci dereceden sit alanı olarak geçiyor. Yıllardır belediye olarak tarihi evlerin restorasyon çalışmaları için uğraşıyoruz. Restorasyon ciddi bir iş ve yatırım bunu da biliyoruz. Ama maalesef evlerimizi ne kadar koruma altında tutsak da yıllara meydan okumaya başlasa da artık yağmur kar derken evler yavaş yavaş vatandaşlar için tehlike oluşturmaya başladı. Evlerimizi demir kafes ve ızgara sistemi ile koruma altına alınarak vatandaşlarımızın da güvenliğini sağlamak zorundayız. Sokak Sağlıklaştırma Projemizin uygulama aşamasında demir kafesle koruduğumuz evlerin kafesleri kaldırılarak, restorasyonları yapılacaktır.”

Sokak Sağlıklaştırma Projesi ile birlikte tarihi evlere sahip çıkılacağını belirten Aşkın, “Kula Evleri bu ilçeninin kaderidir; asla kederi olmayacaktır” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2011 Pazar 13:28:00
Güncelleme :16 Ocak 2011 Pazar 19:00:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?