4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Kula'da Yunus Emre Şenliği

Kula ilçesine bağlı Emre köyünde, bu yıl 10.'su düzenlenen Yunus Emre'yi Anma Şenliği'nde, ünlü Türk mutasavvıfı Yunus Emre anıldı.

Şenliğe AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdürü Mahmut Evkıran, İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Kula Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Belediye Başkanı Selim Aşkın, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve Yunus Emre'ye gönül veren binlerce kişi katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, anma şenliğini geleneksel hale getirdiklerini belirterek Emre köyüne belediye olarak ellerinden gelen desteği verdiklerini, Yunus Emre'nin tanıtımı için devlet yardımının şart olduğunu söyledi. 10 yıldır düzenlenen anma toplantılarında hemşehrilerinin burada buluşma fırsatı bulduğunu anlatan Aşkın, "Bunu geleneksel hale getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Yunus Emre'nin gerçek kabrinin Kula'nın Emre köyünde olduğuna dikkat çeken Başkan Aşkın, şunları söyledi: "Yunus Emre'nin kabrinin Emre köyünde olduğunu ifade ediyoruz ve bu konu da iddialıyız. Türkiye'de 12 yerde Yunus Emre'nin mezarının olduğu biliniyor. Ancak Yunus Emre ve hocası Tabduk Emre'nin mezarı bizim Emre köyündedir."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ise, Yunus Emre'yi Anma Şenlikleri'nin hepsine katılma fırsatı bulduğunu ve bundan sonra da katılma arzusunda olduğunu belirterek, Türkiye'nin toplumsal barışa ihtiyacı olduğunu, bunun yolunun da Yunus Emre felsefesinden geçtiğini söyledi. Yunus Emre'nin çok iyi anlaşılması gerektiğini anlatan Tanrıverdi, şunları söyledi: "Yunus`u dünyada tanımayan yok. O bir gönül insanı. Onun gönlünden doğanlar günümüze kadar gelmiş. Biz diyelim 500 yıl, siz deyin 1000 yıl bu toprakların üzerinde hala Yunus Emre'nin izleri taptaze duruyor."

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Yunus Emre" konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Kula Belediye Başkanlığı tarafından şenliklere katılan prtokole Yunus Emre'nin birer portresi hediye edildi. Öğretmenlerden oluşan ekibin Yunus Emre'nin ilahilerini okuması, törene katılanlar tarafından ayakta alkışlandı. Daha sonra törene katılanlara nohut, keşkek ve pilav ikramı yapıldı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 15:56:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?