4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Kulalılar İzmir'de AVM kuruyor

İzmir'in Bayraklı ilçesinde bin 300 üyesi bulunan Bayraklı Kulalılar Yardım ve Dayanışma Kültür Derneği, ilçede üyük bir alış veriş merkezi kurmak amacıyla tüketici kooperatifi kurdu.

Bayraklı Kulalılar Yardım ve Dayanışma Kültür Derneği Başkanı ve Bayraklı Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi olan Veli Topal, projeleyle ilgili Kula'da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Başkan Veli Topal, kooperatife üye olacak kişilerde Kulalı olma ve derneğe üye olma şartı koyduklarını ifade ederek, "Kooperatif hissesi 100 TL olarak tespit edildi. Bir ortak en fazla 50 hisse alabilecek. Ortaklar kooperatiften ayrılmak isterse günün bedeli üzerinden hissesini derneğe devredecek. 3. şahısa satamayacak. 2 yıllık kar öz sermayeye ek olacak. Kooperatifimizdeki ürünler üreticiden tüketiciye şeklinde satılacak. Kula'daki ürünlerin tüketilmesi ön planda tutulacak. İlk etapta 300 dernek üyemiz ortak oldu. Hedefimiz Kula ve İzmir'de oturan hemşerilerimizden 10 bin kişiyi dernek üyesi ve kooperatif ortağı yapmak." dedi.

Bir yandan işsiz hemşerilerine yönelik istihdam sağlamak bir yandan da Kula'daki esnaf ve üreticilerin mallarını değerlendirmek amacıyla kooperatifi kurduklarını açıklayan Topal, "Böylelikle büük bir alış veriş merkezi oluşturacağız. Kimseden maddi yardım beklemiyoruz. Hem fikir alış verişinde bulunuyoruz hem de birlik ve beraberliği sağlamak istiyoruz." şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 19:23:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?