4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Kulalılar yüksekokula alışamadı

KULA'DA ÖĞRENCİ SORUNLARI

Manisa'nın Kula ilçesindeki Celal Bayar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Gülçubuk Kula'nın üniversite öğrencilerine alışamadığını bu yüzden de Kula ile üniversite öğrencileri arasında iletişim kopukluğu olduğunu ifade etti.

Gülçubuk, yaptığı açıklamada ekonomik açıdan turizm kenti olma yolunda ilerleyen Kula'nın, üniversite öğrencilerin barınma ve beslenme konusundaki ihtiyaçları konusunda yetersiz kaldığını iddia etti.

Kulalıların üniversitelerine sahip çıkması gerektiğini söyleyen Gülçubuk" Buralarda yetişen gençleri geleceğimizi şekillendirecek insanlar olarak görmemiz gerekiyor. 350 üniversite öğrencisi ekonomik açıdan Kula için ciddi bir potansiyel. İlerleyen yıllarda bu sayı artacaktır. Eğitim ve öğrenim görmek amacıyla kente gelen üniversite öğrencilerinin karşılaştığı en büyük sıkıntı barınma ve beslenme sorunudur. Kula Celal Bayar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nda ben işverenim, öğrencilerinin de işçidir. Kula halkı kente gelen öğrencileri bağrına basmalı ve onları geleceğimizi emanet edeceğimiz insanlar olarak görmelidir. Bu sayede birlikte çok daha güzel işler yapabiliriz" dedi. Celal Bayar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu geliştikçe Kula'nın da bir adım daha öne geçeceğini dile getiren Gülçubuk, "Kula'da üniversite öğrencilerinin varlığını hissettirebilmesi için Kula halkının özellikle esnafının öğrencilerin ihtiyaçlarını cevap verebilecek nitelikte olması gerekiyor" dedi. Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın'nın Üniversiteye verdiği desteklerin yadsınamaz olduğunu belirten Gülçubuk, aynı hassasiyeti Kula halkından da beklediklerini ifade etti. Kula'nın ihtiyaçlarına cevap verecek bölümlerinde açılacağını belirten Gülçubuk, bu bölümlerin mimari restorasyon, turizm işletmeciliği ve perakendecilik olacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 17:25:01
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 17:45:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?