30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Kula'nın gururu oldular

Manisa İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Kula 80. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde koruma ve bakım altında bulunan zihinsel engelli kızlar, Türkiye Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu'nun düzenlediği masa tenisi ve atletizm Türkiye şampiyonalarında birincilikler elde ettiler.

Kırıkkale'de 26 takımdan 95 sporcunun katıldığı müsabakalarda Kula ekibinden Çiğdem Cesur 16-21 yaş bayanlarda Türkiye birincisi, Nazgül Akbal 22 yaş üstü bayanlarda Türkiye birincisi, Şahinde Gül 22 yaş üstü bayanlarda Türkiye üçüncüsü oldu.

Denizli'de yapılan atlatizm müsabakalarında ise Ayşe Saylan Gülle atmada Türkiye 1.'si, Pelin Ünal uzun atlamada Türkiye 3.'sü, Nesibe Yıldırım uzun atlamada Türkiye 4.'sü ve Hafize Yanak Gülle atmada Türkiye 4.'sü oldu. Engelli sporcuları çalıştıran ve müsabakalara götüren özel eğitim spor antrenörü Mustafa Akıncı, başarıdan son derece mutlu olduğunu, yaptıkları çalışmaların meyvesini aldıklarını belirterek, ”İnşallah 2009 yılında Avrupa'daki dünya şampiyonalarında hem Türkiye'yi hemse Kula'yı temsil ederek başarılarla ismimizi duyurmak istiyoruz” dedi.

Yarışmalarda dereceye giren sporcular için 80. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğlence ve kutlamalar gerçekleştirildi. Merkez müdürü Seyfettin Erkaya, kurum adına engelli sporculara birer kol saati hediye ederken antrenör Mustafa Akıncı'ya da teşekkür belgesi verdi. Akkaya törende yaptığı konuşmada, ”Sporcu kızlarımızla büyük gurur duydum. Onlar artık kurumumuzun, Türkiye'nin ve Kula'nın ismini dünyaya duyuracaklar. Kendilerine ve antrenörlerini kutluyorum” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 14:42:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?