4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Kula'ya dahiliye uzmanı geliyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Kula'ya yaptığı ziyaret sırasında Devlet Hastanesi'nin dahiliye uzmanı eksikliğinin giderildiği müjdesini verdi.

Kula Devlet Hastanesi'nde görev yapan Dahiliye Uzmanı Dr. Selim Körezlioğlu'nun Salihli Devlet Hastanesi'ne tayin edilmesi ve Dr. Rıdvan Yıldız'ın da istifa etmesi üzerine hastanede dahiliye uzmanı ihtiyacı doğmuştu.

Kula'yı ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, dahiyle uzmanı kadrosuna doktor ataması yapıldığını açıkladı.

Tanrıverdi, Kula'nın küçük bir kent olduğunu ve doktorlar tarafından genelde tercih edilmediğine dikkat çekerek, "Kula mecburi hizmet alanına girdiği için her alanda sıkıntısını aşmaya başladı. Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler sonucunca Kula'nın dahiliye uzmanı sıkıntısını çözdük. Vatandaşlarımız artık başka bir ilçeye gitmek zorunda kalmayacak. Kula Devlet Hastanesi'nde fiziki imkanlar zamanla daha iyi hale gelecek. Kula halkı her türlü hizmetten sonuna kadar yararlanacak.” dedi.

Kula Devlet Hastanesi Başhekimi Şuayip Çırak ise yaptığı açıklamada, Kula'nın dahiliye uzmanı sıkıntısının yeni atanan Dahiliye Uzmanı Emre Gerçeker ile son bulacağını söyledi. Çırak, “Daha önce hastanemizin dahiliye uzmanı sıkıntımızı çevre ilçelerden geçici görevle dahiliye uzmanı atanmasıyla çözmeye çalışıyorduk. 7. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü atamasında Kula Devlet Hastanesi'ne Dahiliye Uzmanı Dr. Emre Gerçeker atandı. Doktorumuz bu ay içerisinde göreve başlayacak. Kendisi Dokuz Eylül Üniversitesi mezunu olmakla birlikte ihtisasını yeni tamamladı. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 16:37:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?