5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Kula'ya kent meydanı

KULA'DA KENT MEYDANI OLUŞTURULUYOR

Manisa’nın Kula ilçesinde ticari ve sosyal aktivitelere olanak sağlayan bir kent meydanın oluşturulması için çalışmalara başlandı.

Kula Belediyesi Nisan ayı içerisinde almış olduğu meclis kararında Belediye hizmet binasının çevresinin iyileştirilmesi ve 24 saat yaşayan bir kent meydanı yapılması amacıyla, bölgedeki belediye lojmanları, halı saha ve çay bahçeleri, fırın, Belediye Düğün Salonu tüm bina üzerindeki kiracıların tahliye edilmesi için 6 ay süre verilmişti. Boşaltma işleminin ardından alanda meydan kurulması için yıkımlar başladı.

Belediye Başkanı Selim Aşkın yaptığı açıklamada, yüzyıllardır çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yaparak görkemli bir tarihsel mirasa sahip olan Kula’nın, tarihin her döneminde fiziki konumu, sosyal yaşam tarzı, tarihi-turistik kimliğindeki öneminden dolayı sürekli ilgi odağı haline geldiğini anlattı. Aşkın şöyle devam etti:“Kula Belediyesi, bu köklü tarihsel kimliğin bilincinde olarak, ilçemiz için, ekonomik ve sosyal değişim sürecine çağdaş çözümler gerektiğinin bilincindedir. Kula Belediyesi olarak sürdürebilir, yaşanabilir, sağlıklı kentleşme koşullarına uygun, nitelikli kentsel alanların tasarımı ve uygulanması doğrultusundaki çalışmalarımız devam edecek”

KULA'DA KENT MEYDANI OLUŞTURULUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2010 Cumartesi 17:27:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?