5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Kula'ya yeni rehabilitasyon merkezi

KULA'YA YENİ REHABİLİTASYON MERKEZİ

Manisa'nın Kula ilçesi 100. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne ek olarak SHÇEK ve TOKİ arasında yapılan protokol ile inşa edilecek olan Engelsiz Yaşam Merkezi adlı rehabilistasyon merkezinin temeli törenle atıldı.

Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, CBÜ Rektörü Semra Öncü' de katıldı. Engelsiz Yaşam Merkezi'nde engelliler için 3'er kişilik 4 yatak odası, oturma odası, mutfak, yemekhane, banyo, tuvalet ve personel odası bölümlerinin olacağı, 5 ev 12'şer özel odalardan oluşacağı belirtildi. Müstakil tek katlı ve bahçeli evlerde toplam 60 özürlünün bakımlarının sağlanacağı açıklandı.

Kula Kamakamı Muzaffer Şahiner yaptığı açılış konuşmasında, "Temelini attığımız bu tesis herkesin emeği ile bu duruma geldi. Bin 750 metre kare alana yapılması planlanan bu inşat, yardımsever vatandaşımız Hüseyin Canseven'in arsasını bağışlamasıyla gerçekleşiyor. Devletimizin yardımıyla 1.5 milyon TL maliyetle kısa sürede inşaatını tamamlayacağız. Bu rehabilitasyon ve bakım merkezimizin ek binasının açılmasıyla bu kurumun yani devletin sıcak elinin değmesiyle özürlü ve bakıma muhtaç vatandaşlarımıza sahip çıkarak yardımcı olacağız." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi de, "Yeni yıla girerken böylesi güzel bir hizmet binamızın temel atma törenindeyiz. İnsanlarımızın sağlıklı ve mutlu olması için 2010 yılında çalışmalarımız hızla sürecek. Engelli vatandaşlarımızın daha huzurlu ortamlarda yaşamaları bize mutluluk veriyor. Bugün Kula'da daha önce açmış olduğumuz ve 65 engelli vatandaşımızın barındığı 100. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimize ek olarak yapılan Engelsiz Yaşam Merkezi'nin temel atma töreninde beraberiz. Sosyal devlet olmanın gereği bu tür hizmetleri ortaya koymaktır. Bu tür hizmetlerimizi çoğaltacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından tesisin temeli atıldı.

KULA'YA YENİ REHABİLİTASYON MERKEZİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 16:08:04
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 09:34:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?