4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Kurayla muhtar oldu

Manisa'nın Turgutlu ilçesine bağlı Sivrice köyünde yapılan muhtarlık seçiminde, iki adaya verilen oyların da eşit çıkması üzerine kurayla muhtar belirlendi.

Sivrice Köyü Muhtarı Mustafa Ali Mintaş ile karşısına aday olarak çıkan Mehmet Özuğur arasında çekişmeli bir yarış oldu. Kendinden emin olan her iki muhtar adayı da oyların sayılması sonrası şok yaşadı.

Köyde bulunan 106 seçmenin 102 oyu geçerli sayılırken, mevcut muhtar Mustafa Ali Mintaş 51 ve rakibi Mehmet Özuğur 51 oy aldılar. Sandıktan bir galibin çıkmaması köyde şaşkınlıkla karşılandı.

Turgutlu İlçe Seçim Kurulu tarafından tekrar yapılan sayımda sonuç değişmeyinde muhtarı belirlemek üzere kura çekilmesine karar verildi. Muhtar adayları, "Köy halkı her ikimize de eşit mesafede durmuş. Bu durumda kurada çıkacak sonuca saygılı olacağız" dediler. Kurada "Muhtar" yazılı kağıdı çeken Mehmet Özuğur, seçimde geçemediği mevcut muhtar Mustafa Ali Mintaş'ı kurada geçerek mührü aldı.

Muhtarlığı devralan Mehmet Özuğur, "Eski muhtarımızın köyümüze çok hizmetleri oldu. Kendisine teşekkür ediyorum. Seçimi kura ile kazanmak heyecanımızı biraz daha arttırdı. Artık köyüme hizmet getirmek için çalışacağım." dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 14:37:40
Güncelleme :2 Nisan 2009 Perşembe 15:04:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?