4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Kurban kesim yerleri belirlendi

MANİSA'DA KURBAN BAYRAMI HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurban kesim yerlerini tespit eden belediye yetkilileri, bu yıl da kanlı görüntülerin yaşanmaması için kesim yerlerini tespit ederek duyurusunu yaptı.

Manisa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile Sağlık İşleri koordinatörlüğünde gerçekleştirilen çalışmalar sonucu kurban kesim yerleri belirlendi. Yapılan tespite göre bu yıl satış yeri olarak sadece Turgut Özal Mahallesinde bulunan Canlı Havyan Borsası gösterildi. Manisalıların sağlıklı ve hijyenik ortamlarda kurbanlarını kesmeleri için kurbanlık satışı ve kesimi yapılan yerler de bulaşıcı hastalıklara karşı ilaçlandı. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, belediye ekiplerinin kurban kesim yerlerini tespit ettiklerini söyledi şöyle dedi; “Kurban kesmek isteyen vatandaşlarımızın, kurbanlık hayvanlarını sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun bir şekilde kesmelerine yardımcı olmak maksadıyla, belediyemizce, kurban batış ve kesim yerleri belirlenmiştir. Bunların haricinde şehir içinde kurbanlık alım ve satımları yasaklanmıştır.

Yine belediyemizce, Kurban bayramı günü halkımızın hijyen ortamında, dezenfekte edilmiş kurban kesim yerlerinde hayvanlarını dini vecibelerimize göre kesmeleri içinde gerekli önlemleri aldık. Kurban satışı yapılan yerleri günümüzde hızla yayılan bulaşıcı hastalıklara karşı da ilaçladık. Biz önlemlerimizi aldıktan sonra geresi vatandaşların duyarlılığına kalıyor. Buna göre vatandaşlarımızın hayvanlarını sadece belediyemizin belirlediği kurban satış yerlerinden almaları ve satışlarını yapmaları gerekmektedir.

Vatandaşlar kendilerine ait bağ, bahçe, avlu gibi alanlarında da kesimlerini hijyen ve temizlik çerçevesinde gerçekleştirebileceklerdir. Kurbanlık hayvanların caddelerde, sokaklarda, parklarda, apartman ve dükkânların önünde kesiminin yapılması yasaktır. Zabıta ekiplerimizde gerekli denetimleri sürdürerek bayram öncesi ve bayram süresince sorun yaşanmasını engelleyecektir.”

Yapılan tespitlerle bu yıl belirlenen kurban kesim yerleri şöyle; “Canlı Hayvan borsası içerisindeki mezbahada, Alaybey mahallesi Cumartesi pazaryeri 1. bölüm (Yukarı kısım' da küçükbaş hayvan), Alaybey Mahallesi Cumartesi Pazaryeri 2. bölümünde (aşağı kısım küçük ve büyük baş hayvan). Laleli semti Cumartesi pazaryerinde (küçük ve büyükbaş). İtfaiye Müdürlüğü bahçesi (küçükbaş) Karaköy Pazaryeri (küçükbaş) , Salıpazarı içi (küçükbaş), Perşembe pazarı balık satışının yapıldığı alan (küçükbaş), Nurlupınar mahallesi pazaryeri (küçükbaş, büyükbaş), Horozköy pazaryeri (küçükbaş).

MANİSA'DA KURBAN BAYRAMI HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 14:30:02
Güncelleme :19 Kasım 2009 Perşembe 16:39:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?