5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Kursiyerlerin sertifika sevinci

SELENDİLİ KURSİYERLER EL BECERİLERİNİ SERGİLEDİLER

Manisa'nın Selendi ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ilçeye bağlı Karakozan Köyü Karnıyarıklar mahallesinde açılan Okuma-Yazma ve Giyim Kursu'nda eğitim gören kursiyerler el işi becerilerini köy meydanında sergilediler.

Sergi açılışına İlçe Kaymakamı Selim Palamut, İlçe Garnizon Komutanı Celal Çok, İlçe Emniyet Amiri Cenk Gedik, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Semiz, daire müdürleri, vatandaşlar ve kursiyerler katıldı.

Düzenlenen törende konuşan İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Semiz, "Ne teknolojik gelişmeler ne de seri üretim mekanizmaları kendine has özellikleri ve güzellikleri olan el sanatlarının değerlerini azaltmadı, aksine el emeği göz nuru ile hazırlanan dantellerin, örgülerin, nakışların ve elbiselerin değeri ger geçen gün daha da arttı, çünkü el işleri onu yapan kişinin ruhunu yansıtır, güzelliğini yansıtır, becerisini yansıtır, karakterini yansıtır sabırla ve sevgiyle işlenen el işleri sanatsal bir değer taşır." dedi.

El işlerinin bulunduğu her dekorda kadınsı bir dokunuş incelik, zarafet ve sıcaklık vardır diyen Semiz, "Biz Halk Eğitim olarak götürdüğümüz her hizmette, bu duygu ve düşünceye bu güzelliğe bu estetiği görmeyi arzu ediyoruz, biz milletimizi seviyoruz, biz köyümüzü seviyoruz, onun için kızımızın sandığında çeyizlerinde paha biçilmez el işlerinin olmasını evinin perdesinde annesinin fistanında, babasının gömleğinde onun el emeği ve göz nuru eserlerinin olmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından serginin açılışını İlçe Kaymakamı Selim Palamut yaptı. 13 giyim kursiyeri ile 11 kişiden oluşan okuma-yazma kursunu bitirenlere sertifika verilirken giyim kursiyerlerinin bir birinden güzel yaptıkları el işleri sergide görücüye çıktı.

SELENDİLİ KURSİYERLER EL BECERİLERİNİ SERGİLEDİLER
SELENDİLİ KURSİYERLER EL BECERİLERİNİ SERGİLEDİLER
SELENDİLİ KURSİYERLER EL BECERİLERİNİ SERGİLEDİLER
İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2010 Cumartesi 14:30:05
Güncelleme :24 Nisan 2010 Cumartesi 15:47:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?