30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Kurtuluş günü coşkusu

Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıl dönümü büyük coşku içinde kutlandı.

Tören, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Törene, TBMM Eski Başkanı ve Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Vali Celalettin Güvenç, Tugay Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu, Belediye Başkanı Bülent Kar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa Milletvekilli Mehmet Çerçi, MHP Manisa milletvekilleri Erkan Akçay ve Ahmet Orhan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri, oda başkanları ve öğrenciler katıldı.


Törenden sonra Vali Celalettin Güvenç makamında tebrikleri kabul etti. Kutlamalar Mustafa Kemal Paşa Caddesi'nde devam etti. Vali Güvenç, Belediye Başkanı Kar ve Tuğgeneral Babüroğlu, Mustafa Kemal Paşa Caddesi'nde düzenlenen resmigeçitte tören aracı üzerinden halkı selamladı.


Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Bülent Kar, Manisa’nın 3 yıl, 3 ay, 13 gün işgal altında kaldığını söyledi. Manisa'da 10 bin 700 ev, 13 cami, 2 bin 449 işyeri, 35 han, 7 hamam, 1 çiftlik, 26 bağ evi ve 1740 köy evinin yakıldığını hatırlatan Kar, bölge halkının insanlık onuruna yakışmayacak işkence ve tecavüzlere maruz kaldığını dile getirdi. Kar, “Şehit kanıyla sulanmış bu aziz vatanın her karış toprağına göz diken devletler dün olduğu gibi bugün de vardır. Esas olan, atalarımızın kanı ve canı pahasına alınan bu aziz vatanın her karışını imar etmek, her ferdini asrın ilim ve fenni ile buluşturarak müreffeh yaşatma azmimizi güçlendirmek, harekete geçirmek ve canlı tutmaktır. İşte bu noktada Manisa Belediyesi görevinin bilincindedir. Manisa’yı halkla, sivil ve resmi bütün kurumlarla, çağdaş bir şehir yapmak ve insanını huzur içinde yaşatmak adına, atalarına yakışır azim ve kararlılıkla çalışmaktadır.”diyerek konuşmasını tamamladı.


Öğrencilerin şiir okumasının ardından tören geçidi yapıldı. Askeri bando eşliğinde öğrenciler, polis ve itfaiye teşkilatları ile askerlerin yanı sıra Manisa’daki kurum ve kuruluşlara ait araçlar konvoy halinde geçerken halk da alkışlarla destek verdi. Tören askeri bandonun geçişiyle son buldu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 15:39:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?