9
Mayıs
2024
Perşembe
MANİSA

Kuş gribi endişesi

Kuş gribi şüphesiyle Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan 3 çocuğun sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Çocuklardan alınan kan örnekleri Ankara'ya gönderilerek incelemeye alındı.

Gölmarmara'da bir süre önce kuş gribi şüphesiyle bazı köylerdeki kümes hayvanlarında H5N1 virüsüne rastlanmış, ardından yetkililer harekete geçerek tavuk itlaf çalışmalarına başlamıştı. Dün Gölmarmara'nın kuş gribine rastlanılan ilk köyü olan Kayaaltı Köyü'nde kümes hayvanlarıyla yakın temasta bulunan Z.E. (8-Zehra Elbir), D.A. (5-Dilara Arslan) ve H.A. (4-Hüseyin Arslan) rahatsızlanınca, köyde dezenfektasyon çalışmalarını yürüten yetkililer tarafından Manisa CBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede çocuklar için özel oda hazırlanarak, tedavilerine başlandı.

Çocukların sağlık durumlarının iyi olduğunu ve çocuklardan alınan kan örneklerinin Ankara'ya gönderildiğini belirten CBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yüksel Pabuşçu, "Gölmarmara İlçemiz'den 3 çocuk üst solunum yolu enfeksiyonu belirtileriyle hastanemize getirilmiştir. Genel durumları şu anda iyi olan hastalar, kanatlı hayvan teması kuşkusu bulunmakta olduğundan tedbir olarak gözlem altına alınmıştır. Kesin tanı için gereken laboratuvar tetkikleri, İl Sağlık Müdürlüğü ile işbirliğiyle yaptırılmaktadır" dedi.

Kesin sonuçların bu akşam İl Sağlık Müdürlüğü'ne ulaşmasını beklediklerini kaydeden Pabuşçu, sonuçların negatif olması durumunda çocukların taburcu edilebileceğini belirtti.

.
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2006 Cuma 15:57:54
Güncelleme :24 Şubat 2006 Cuma 16:03:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?