30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Kütüphaneye kitap yağdı

Sarıgöl Belediyesi Tufan Erbarıştıran Halk Kütüphanesi'ne yapılan bağışların ardından kitap sayısının 10 bini geçtiği açıklandı.

2005 yılının eylül ayında İzmirli yazar ve edebiyat eleştirmeni Tufan Erbarıştıran'ın 5 bin kitap bağışlamasının ardından açılan kütüphaneye vatandaşlar da destek olmaya devam ediyor.

Sarıgöl Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Tufan Erbarıştıran Halk Kütüphanesi için çok sayıda kişi ve kuruluş harekete geçti.

Birbirinden güzel kitaplar, ansiklopediler ve dergilerle kitap sayısının 10 bine ulaştığını belirten kütüphanenin gönüllü müdürü emekli öğretmen Mehmet Başeğmez, "Kütüphanemiz açıldığından bu yana kitap sayısında önemli artış oldu. Buna bağlı olarak da kütüphanemizden yararlanan öğrenciler ve vatandaşların sayısı da 23 bine ulaştı. Kitaplarımızı imza karşılığı vererek okunduktan sonra geriye alıyoruz. Bu arada İzmir'den, İstanbul'dan ve diğer yörelerden kütüphanemize bol miktarda kitap gönderiliyor. Kütüphanemizin içindeki raflar tamamen doldu. Genişletmeyi düşünüyoruz." dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 18:57:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?