30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Kuveytli izciler Kırkağaç'a kamp kurdu

Milli Eğitim Bakanlığı Okul İçi Beden Eğitimi, Spor ve İzcilik Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda, Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde gerçekleşen uluslararası izci kampına Türkiye'nin değişik illerinden gelen 80 izcinin yanı sıra Kuveyt'den de 13 izci katılarak bir hafta kamp yaptılar.


Kırkağaç Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisi'nde toplanan Türk ve Kuveytli izciler, kamp programı dışında bir hafta boyunca Kırkağaç, Akhisar-Zeytinliova, Karakurt Rüzgar Enerji Santrali'ni gezdiler. Kamp programında ise yüzme, sportif faaliyetlerde bulunan izciler, dün gece de veda gecesi düzenlediler. Kamp ateşi yakan izciler bir haftalık birlikteliğin ardından veda hüznü yaşadılar. Bazı izciler duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadılar.


Kırkağaç Gençlik ve Spor Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Baş'a gösterdiği misafirperverlikten dolayı teşekkür eden Kuveytli izci lideri Muhammed Huseyin Al Bahar, "Bu kampa gelmeden önce biraz tereddüt içerisindeydim ama burada sizler bize kalplerinizin kapılarını açtınız. Birçok kamp gezdim burası bana daha farklı duygular hissettirdi. Kuveyt'ten çocuklarımı buraya getirdim ve onlar Türkçe konuşamadıkları halde Türk kardeşleriyle iletişim kurmakta hiç zorlanmadılar." dedi. Yemek problemi yaşamadıklarını ifade eden Muhammed Huseyin Al Bahar, "Damak tatlarımız aynı olduğu için yemek konusunda sıkıntı çekmedik. En çok dolmayı sevdik. Kampımız çok güzel geçti. Tekrar davet edilirsek memnuniyetle geliriz." diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 13:47:55
Güncelleme :15 Temmuz 2008 Salı 14:01:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?