7
Mayıs
2024
Salı
MANİSA

LGS'nin ikinci şampiyonu da Manisa'dan...

Manisa Özel Körfez İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi olan Muhammed Ayhan (14), Türkiye 2.’si olduğunu öğrenince çok mutlu olduğunu ifade ederek, 1.5 yıl Körfez İlköğretim Okulu ve dershane öğretmenleri nezaretinde günde 5 saat çalışarak LGS’ye hazırlandığını söyledi.
Planlı ve düzenli çalıştığını belirterek, öğretmenlerine teşekkür eden Ayhan, "Hocalarımızla günde sistemli olarak 5 saat Türkçe, matematik ve fen derslerine ağırlık vererek çalıştık. Sınavda sadece bir soruya cevap veremedim. Boş bıraktığım soruya cevap verebilseydim, belki de birinciliğe ortak olacaktım. İptal edilen soruya en az 10 dakika kafa yordum. Bu zamanımı, boş bıraktığım soruya verseydim belki de cevabı doğru verecektim, ancak nasip buymuş. Açıklanan sonuç benim için sürpriz olmadı" dedi.


Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü’nde görevli trafik komiser yardımcısı baba Mehmet Yaşar Ayhan ve LGS sonuçlarını televizyondan öğrenen anne Zeynep Ayhan, oğulları Muhammed’i öpücük yağmuruna tuttular. Çok mutlu olduklarını ifade eden Ayhan çifti, oğullarıyla gurur duyduklarını ve bundan sonra oğullarına her türlü desteği vereceklerini kaydettiler.


İzmir Fen Lisesi’ni kazanan Muhammed Ayhan’a, İzmir Özel Yamanlar Lisesi ve Manisa Şehzade Mehmet Lisesi’nden de teklif geldi. Birinci tercihi olan İzmir Fen Lisesi yerine Özel Yamanlar Lisesi’ni tercih edebileceğini belirten başarılı öğrenci, "Babam tek maaşla bizi geçindiriyor. Geride iki kardeşim daha var. Bu nedenle burslu ve bana maddi imkan sağlayacak okulu tercih edeceğim" diye konuştu.


Manisa Özel Körfez İlköğretim Okulu Müdürü Adem Turan ise, "Muhammed Manisa’nın adını duyurdu. Kendisi ile gurur duyuyoruz. Manisa’nın üniversite sınavındaki başarısının ardından, Muhammed’in LGS’deki başarısı bizi sevindirdi" şeklinde konuştu.

iha-manisa
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2004 Çarşamba 14:15:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?