5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Liselerarası Tiyatro Festivali başladı

MANİSA 3. LİSELER ARASI TİYATRO FESTİVLİ

Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından bu yıl 3.'sü düzenlenen Liselerarası Tiyatro Festivali, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından 11 okulun katılımıyla yapılan festivalin açılışına, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yonca Ekmekçi ve Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz katıldı. Öğrencilerin davul şovu ile renklenen çelenk koyma töreninde konuşma yapan Tayfun Şengöz, tiyatro festivalinin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiklerini ve geleneksel olarak her sene devam ettireceklerini belirttti. Şengöz, “Festivalimiz her sene olduğu gibi bu sene de coşkulu bir şekilde olacak. Festivalimize 11 okul katılıyor. Bu festival ile amacımız, tiyatroyu tanıtmak ve sevdirmektir. Festival sonunda seçilen en iyi oyuna 3 bin, en iyi erkek ve kadın oyunculara 500, en iyi yönetmene 750, en iyi dekor ve kostümlere de bin TL ödül verilecek. 31 Mayıs'ta sona erecek festivalimizin ödül töreni, 2 Haziran'da gerçekleştirilecek” dedi.

Festivale bu yıl İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi 'Mediha' adlı oyunu ile 85. Yıl TBMM Lisesi 'Ehliyet Senin Neyine Dön Şinasi Köyüne' isimli oyunuyla, Manisa Ticaret Lisesi 'Otoyolda Piknik' isimli oyunla, Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi 'Sersem Aşıklar' isimli oyunla, Manisa Doruk Koleji 'Ayı-Evlenme Teklifi Yıl Dönümü' isimli oyunla, Salihli Ticaret Lisesi 'Komşu Köyün Delisi' isimli oyunla, Manisa Lisesi 'Acılı Toprak' isimli oyunla, Salihli İMKB lisesi 'Kadınlık Bizde Kalsın' isimli oyunla, Turgutlu Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi 'Bozkır Güzellemesi' isimli oyunla, Demirci Ticaret Meslek Lisesi 'Kördöğüşü' isimli oyunla, Alaşehir Anadolu Lisesi de 'Yarası Olana' isimli tiyatro oyunuyla katıldı.

Festival, İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan 'Mediha' adlı oyunla start aldı. Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda gerçekleşen oyuna Belediye Başkanı Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, danışman Alparslan Ustamehmetoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yonca Ekmekçi, Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz, İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi Müdürü Serpil Şekerci ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kırsal kesimde kaçarak evlenen ve kan davası nedeniyle Almanya'ya kaçan Mediha ile ailesinin dramını konu alan oyun, izleyenlerin beğenisini kazandı.

MANİSA 3. LİSELER ARASI TİYATRO FESTİVLİ
MANİSA 3. LİSELER ARASI TİYATRO FESTİVLİ
MANİSA 3. LİSELER ARASI TİYATRO FESTİVLİ
MANİSA 3. LİSELER ARASI TİYATRO FESTİVLİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2010 Pazartesi 17:44:02
Güncelleme :24 Mayıs 2010 Pazartesi 20:30:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?