4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Liselerarası tiyatro festivali başladı

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 2. Liseler Arası Tiyatro Festivali’nin ilk gününde tiyatrocu öğrencilerle bir araya geldi, genç tiyatroculara başarılar dileyerek, “tiyatro kapatılıyor” iddialarını yalanladı.

Manisa Belediyesi öncülüğünde Manisa Valiliği, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen 2. Liseler Arası Tiyatro Festivali karnaval havasında başladı.

İl merkezinden ve ilçelerden festivale katılan 16 okuldan yaklaşık 300 öğrenci festivalin ilk gününde Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sundu. Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu’ndaki törene Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Taygun Şengöz, Manisa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mümin Deniz ile öğrenciler katıldı. Salonu dolduran öğrenciler tiyatrocu arkadaşlarına alkışlarla destek verdi.

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, festivalin ilk oyunu olan Manisa Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “Boyacı” oyunundan önce her okulu temsil eden öğrencilerle tiyatro sahnesinde bir araya geldi. Gençlerin heyecanına ortak olan Cengiz Ergün, Manisa Belediyesi’nin her zaman sanatçının yanında olduğuna dikkat çekti, tiyatro kapatılıyor iddialarını yalanladı.

Belediye Başkanı Ergün gençlere şöyle seslendi, “Sizler bizim geleceğimizsiniz. Benim sizlerin yaşında iki evladım var. Gençliğin ne olduğunu yaşayan bir babayım. Şuan neler hissettiğinizi anlayabiliyorum. Ülkeye daha yararlı bir birey olma noktasında bu tür sanatsal faaliyetlerin sağlanması bizim asli görevimizdir. Kısa süre içerisinde tiyatro ile ilgili çeşitli spekülasyonlar çıkarıldı, tiyatro kapatılıyor dendi, yanlış anlaşılmalar yaratıldı. Ben buradan bir kere daha böyle bir şeyin olmadığını üzerine basa basa söylemek istiyorum. Her zaman tiyatronun, tiyatrocunu yanındayız. Sanatın her zaman destekçisiyiz. Biraz zamana, sabır göstermeye ihtiyacımız var. Bu sabır ve zamandan sonraki dönemde Manisa’da tiyatronun nasıl yapıldığını görme imkânı bulacaksınız. Söylentilerin boş olduğunu göreceksiniz.”

Manisa 2. Liseler Arası Tiyatro Festivali kapsamında 30 Mayıs tarihine kadar 16 okul Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sahnesi’nde oyun sahneleyecek. Oluşturulan kişilik jüri üyeleri en iyi oyun, en iyi yönetmen, en iyi kadın oyuncu, en iyi erkek oyuncu, en iyi dekor, en iyi kostüm kategorilerinde dereceye girenleri belirleyecek. Dereceye girenlere 1000-3000 TL arasında değişin para ödülleri verilecek.

iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 13:22:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Atatürk Teknik ve Endüstrei Meslek Lisesi IP: 78.187.9.xxx Tarih : 31.12.2009 14:23:08

Etkinliğiniz Ulusal düzeyde ve İl dışından okulların tiyatro topluluklarını da kabul ederseniz, şenliğinize katılarak güzellik katmak isteriz. Eskişehir Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Tiyatro Kulübü Öğrencileri adına (Md.Yrd.İzzet TÜRER)