8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Liseli genç kızın katil zanlısı yakalandı

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde, kaybolduktan 1.5 ay sonra cesedi bulunarak toprağa verilen genç kızın katil zanlısı yakalandı. Gözaltına alınan genç kızın sevgilisi, savcılık tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Salihli'ye bağlı Karasavcı Köyü'nde oturan Salihli Ticaret Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü 2. sınıf öğrencisi Meltem Adıgüzel (17), 6 Nisan 2006 tarihinde kaybolmuştu. Ailesi, yakınları ve güvenlik güçlerinin bulunması için seferber olduğu genç kızın okul çantası ve cep telefonu 12 Nisan'da Mersindere Köyü yakınlarında bulunmuş, 12 Mayıs'ta ise Salihli-Turgutlu karayolu kenarında Karaağaç yolu üzerinde elbiseleriyle toprağa gömülü halde cesedi bulunmuştu. 

Anne Sevinç ve baba Mustafa Adıgüzel, çürümüş halde bulunan cesedin kayıp kızlarına ait olduğunu ayağındaki çizmeden teşhis etmişti. Salihli Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturmayı sürdürürken, talihsiz kızın cesedi otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti. İzmir Adli Tıp Kurumu, Meltem Adıgüzel'in 3 aylık hamile olduğunu ve iple boğularak öldürüldüğünü tespit etti. 

Salihli Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptıkları araştırmada, genç kızın aynı okulun son sınıf öğrencisi İ.S. (17) ile sevgili olduklarını belirledi. DNA testi sonucunda Meltem'i hamile bırakan kişinin İ.S. olduğu kesinlik kazandı. Gözaltına alınan ve Meltem'i hamile bıraktığını kabul eden İ.S., cinayeti ise kabullenmedi. İfadesinde, "Ben öldürmedim, benden hamile kaldığı doğrudur" diyen İ.S., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Genç kızın annesi Sevinç Adıgüzel ve babası Mustafa Adıgüzel, zanlının yakalanmasıyla acılarının az da olsa hafiflediğini söyledi. Mustafa Adıgüzel, "Cinayeti o işlediyse, en ağır cezanın verilmesini istiyoruz. Gece gündüz çalışarak kızımızın katilini bulan jandarmaya çok teşekkür ediyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2006 Perşembe 15:43:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?