3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Liseli tiyatrocular hayran bıraktı

Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği 2. Liselerarası Tiyatro Festivali izleyenlere büyük heyecan yaşattı.

Bu yıl 2. düzenlenen Liseler Arası Tiyatro Festivali’nde, son güne yaklaşılırken festivale katılan okul öğrencilerinin heyecanı arttı. İl genelinde 16 liseden 300 öğrencinin katıldığı festivalde son üç gün okullar oyunlarını sergilemeyi sürdürdü. Okulların oyunlarının desteklemek için tiyatroya gelen lise öğrencilere renkli görüntüler sergiledi.

Son olarak Anadolu Öğretmen Lisesi’nin “ Emekli” isimli tiyatro oyunu izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Öğrencilerle birlikte Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu’na gelen okul yöneticileri de öğrencilerin heyecanlarının arttığını, sanatsal etkinlikleri destekleyen Manisa Belediyesi’nin kültürel olarak önemli bir işe imza attığına dikkat çekti.

Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz, öğrencilerin festivale ilgisinin sevindirici olduğunu söyledi, Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun öğrencilerin tiyatroya özendirilmesi konusunda üstün çaba sarf ettiğini söyledi.

Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz şöyle konuştu; “Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün himayelerinde yürütülen liseler arası tiyatro festivali son günlerinde heyecan arttı. Öğrencilerimiz tiyatro oyununun sahnelerken adeta yaşayarak rollerini yapıyorlar. Gençliğin tiyatro ile bu kadar yakın ilgilenmesi bizleri memnun ediyor. Festivalde tiyatroculuk anlamında gelecek vaat eden birçok öğrenciyle karşılaştık. Şunu hatırlatmalıyız ki Belediye Şehir Tiyatroları, konservatuara gitmek isteyen lise öğrencilerinin ilk adresidir. Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün talimatıyla öğrencilerimizi sanata kazandırmak adına burada elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız. Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu yeni sezonda hem öğrenciler hem Manisalılar için sürprizlerle dolu olacak.”

Manisa Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz, yetiştirmek üzere kursiyer kaydına da başlandığını söyledi. Şengöz; “Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda yetiştirilmek üzere her yıl olduğu gibi, bu yılda 16 yaş üzeri kurs kayıtları başladı. Kayıtlar 11 Haziran’da sona erecek seçmeler ise 13-14 Haziran tarihleri arasında tiyatromuzda yapılacak. İçinde tiyatro oyunculuğunu hisseden her yaştan Manisalıyı kentin tiyatrosunda sahne alması için seçmelere katılmalarını bekliyoruz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 17:38:58
Güncelleme :28 Mayıs 2009 Perşembe 17:44:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?