3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Liseliler bilgilerini yarıştırdı

Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve toplam 10 okulun katıldığı Bilgi Kültür Yarışması'nın finalinde, Ahmet Altan Anadolu Lisesi 180 puanla birinci oldu.

Ozan Düğün Salonu'nda yapılan Bilgi Kültür Yarışması'nın finali oldukça çekişmeli ve heyecanlı geçti. 20 sorudan 18 doğru bilen Ahmet Altan Anadolu Lisesi birinci 180 puan alarak birinci oldu. 160 puan alan Uluderbent Çok Programlı Lise ikinci, 140 puan alan Atatürk Lisesi de üçüncü oldu. Hüseyin Camcı, Önder Coşkun ve Namık Çiçek isimli öğrencileri ile yarışan Ahmet Altan Anadolu Lisesi'nin 4 Mayıs'ta Manisa'da yapılacak finalde Alaşehir'i temsil edeceği belirtildi.

Uluderbent Çok Programlı Lise imkansızlıklara rağmen ilçe final yarışmalarında büyük başarı sağladı. Okulu temsil eden Barış Seymen, Esra Ceylan ve Sibel Kır isimli öğrenciler, kırsal bir bölgede eğitim almalarına rağmen merkez okullarını geride bırakarak, birinci olan Ahmet Altan Anadolu Lisesi'ni zorladılar ve 160 puan alarak 2. olmayı başardılar.

Okulun müdürü Hakan Karagöz, "Öğrencilerim mahrumiyetten dolayı okuyamamışlar. İlköğretimi bitirdikten sonra kendilerin yol gösteren ve yardım eden olmamış. Uluderbent beldesine lise açıldığı için okula gitme imkanı bulmuşlar. Öğrencilerimizin iyi olduklarını biliyordum. Matematik sorularından korkuyordum ve korktuğum oldu. Matematik sorularının bir tanesini bilemedik sonra motivasyonumuz bozuldu. Toplam dört soru bilemedik. Yine de aldığımız bu başarı bizim için çok büyük." dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 18:52:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?