4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Liseliler fidan dikti

Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri, okullarının bahçesine 170 adet fidan dikti. Fidan dikimi nedeniyle Fatih Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen törene Belediye Başkan Vekili Nejat Arusan, İl Milli Eğitim Müdürü yardımcıları ile şube müdürleri, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Gökçek, okul bahçesinde bulunan 14 adet ağacın yıkılma ihtimali nedeniyle bilinçli olarak kesildiğini hatırlatarak, "Bu 14 ağaç için bahçemize 10 katı kadar fidan dikeceğimizi söylemiştik. Şimdi bu hedefimizi daha da arttırdık. Mezun olan öğrencilerimizin de katkılarıyla, okul aile birliği ve öğrencilerimizin işbirliğinde Muradiye Orman Fidanlığı’ndan aldığımız 170 adet 16 çeşit fidanı bugün dikiyoruz. Okulumuz bundan böyle yeşillikler içerisinde olacak" dedi.

Konuşmanın ardından fidan dikimi başladı. Belediye Başkan Vekili Nejat Arusan, öğrencilerle birlikte fidanları tek tek yerleştirerek kürekler yardımıyla toprak attı. Bir taraftan da öğrenciler ve davetliler de el birliği ile fidanları diktiler. Fidan dikiminden sonra okulun geleneksel lokma günüde olması sebebiyle okul bahçesinde yapılan lokmalar davetli ve öğrencilere ikram edildi.

Fatih Anadolu lisesi okul aile birliği başkanı Nuran Paşalar, dikilen fidanların çevre açısından çok önemli olması yanında yeni yetişen nesillere çevre bilincinin aşılanmasında büyük katkı sağladığını söyledi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2005 Salı 13:01:44
Güncelleme :14 Nisan 2005 Perşembe 14:21:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?