30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Lojistik sektörü konuşuldu

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) ve Manisa Ticaret Sanayi Odası tarafından Philip Morris/Sabancı işbirliği ile “Lojistik Sektöründe Sorunlar ve Gelişme Olanaklarının Tespiti” konulu toplantı düzenlendi.


Manisa Saruhan Oteli'nde düzenlenen toplantıya Manisa Valisi Celalettin Güvenç, CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, vali yardımcıları Turan Eren ve Kadri Canan ile birlikte Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Bölge Müdürü Hızırreis Deniz yanı sıra Lojistik Sektörü özel kuruluşlar ve resmi kurum temsilcileri katıldı. Toplantıyı açış konuşmasında EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Temizocak, lojistik sektörünün ekonomik gelişmenin can damarlarından birisini oluşturduğunu belirterek, Ege Bölgesi'ne lojistik konusunda örnek olacak projelerin Manisa'da geliştirildiğini dolayısıyla sektörün gelişme olanaklarının değerlendirileceği toplantının Manisa'da yapıldığını bildirdi. Toplantının moderatörlüğünü üstlenen EGEV Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tanyeri, ekonomide maliyetlerin öne çıktığı ve her türlü tasarrufun önemsendiği bir dönemde Lojistik Sektörünün sorunlarının çözümü ve gelişme olanaklarının tespiti için kamu ve özel sektör ilgililerinin görüşlerinin alındığını bildirerek, toplantıda ele alınan konuları şöyle özetledi: “Yaşanan küresel krizin etkileri her alanda görülüyor. Şirketlerin kriz döneminde ne tür tedbirler almaları gerektiği lojistik hizmetler için de önemli. Bu dönemde rekabet ve lojistik ilişkisi konusunda ne tür iyileştirmelerin ele alınması gerektiği üzerinde duruldu. Lojistikte daha ekonomik uygulamaların deniz ve demiryolu kullanımının artırılması ile mümkün olabileceği konusunda görüş birliğine varıldı. İzmir ve Manisa'nın konumları itibariyle bir lojistik mastır planına ihtiyacı olduğu konusu önerildi. Yüksek hız kullanımı yanı sıra hızın en uygun ve en ekonomik boyutlarının hesaplandığı bir lojistik uygulamanın öne geçeceği burada da deniz ve demiryolundan ulaşım konusundaki iyileştirmelerin ve mevcut sorunların kamunun destekleriyle çözülebileceği tespiti yapıldı.”


Toplantıda, gelişmiş ekonomilerin de krizi derinden yaşamalarının, daha ekonomik ürünleri tercih etmeleri sonucunu yaratabileceği konusu tartışılarak, bunun da Türk ihraç ürünlerine fırsat yaratacağı üzerinde duruldu. Bu durumda Türk ihracatçısının lojistik konusunda daha ekonomik uygulamalara ağırlık vermesi gerektiğini ve lojistik konusunun dış pazarlardaki rekabet edebilmenin önemli bir faktörü olduğu belirlendi.


MOSBAR 2009'UN İLK ÜÇ AYINDA FAALİYETE GEÇİYOR
Manisa'da yapılanmakta olan MOSBAR Lojistik Köyü'nün çalışması için mevzuat engellerinin ortadan kalktığını bildiren Mosbar A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin İstermiş, Mosbar'ın 2009'un ilk üç ayında faaliyete geçeceğini, ancak önemli bir engel olan Demiryolu bağlantısı için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin alt yapı çalışmalarını beklediklerini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 18:40:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?