5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

LÖSEV'den Ergün'e ziyaret

LÖSEV İZMİR ŞUBESİ, BAŞKAN ERGÜN'Ü ZİYARET ETTİ

Lösemi hastalığına dikkat çekmek amacıyla her yıl 29 Mayıs–4 Haziran tarihleri arasında kutlanan Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası olması nedeniyle Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) İzmir Şubesi gönüllüleri ve lösemili çocuklar, Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü makamında ziyaret etti.

Ziyarette Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu da hazır bulundu. Her yıl 29 Mayıs–4 Haziran tarihleri arasında kutlanan Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında ziyareti gerçekleştirdiklerini, löseminin, tüm dünyada en sık görülen çocukluk çağı kanserlerinin başında geldiğini belirten LÖSEV İzmir Şube sorumlusu Gökçe Çiçek Yenilmez, “Dünyanın her yerinde, küçücük bedenler yaklaşık 3 yıl boyunca lösemi canavarına karşı bu zorlu savaşı kazanmak için mücadele ederler. LÖSEV, yılda hiç değilse bir haftayı lösemili çocuklara özel kılmak için yola çıktı ve 9 yıl önce, Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası’nı dünya çocuklarına armağan etti. Bu özel hafta 78 ülkede 132 kuruluş tarafından desteklenmekte ve kabul görmektedir. Tüm dünya bilmektedir ki; lösemiyle savaşta en küçüğünden en büyüğüne toplumun tüm bireylerinin minik yüreklerin yanında yer alması en büyük güç, en önemli silahtır” dedi.

Ziyaretlerinden dolayı LÖSEV yönetimine teşekkür eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Sizleri Manisa’da ağırlamaktan dolayı onur duyuyorum. Tabi ki her şey Allah’ın takdiridir. Bu hastalıkta da, başka durumlarda da böyledir. Önemli olan moraldir ve biz bu çocuklarımızın moralini en üst düzeyde tutacak çalışmalar yapmalıyız. Bu kapsamda LÖSEV’in yaptığı çalışmalar gerçekten takdire şayan. Hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Ergün, daha sonra lösemili çocuklarla bir süre sohbet etti, onlara hediyeler verdi. Lösemili çocuklar da Başkan Ergün’e, ‘güler yüzlü Başkan’ ve ‘genç Başkan’ yakıştırmasında bulunarak, Başkan Ergün’e sevgi gösterisinde bulundular.

LÖSEV İZMİR ŞUBESİ, BAŞKAN ERGÜN'Ü ZİYARET ETTİ
LÖSEV İZMİR ŞUBESİ, BAŞKAN ERGÜN'Ü ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2010 Perşembe 12:24:05
Güncelleme :3 Haziran 2010 Perşembe 14:00:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?