30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Maaş ödülüne tepki

Soma ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından vekil idarecilerin bir maaş ikramiye ile ödüllendirilmesine Eğitim-Sen'den tepki geldi.

Eğitim-Sen Soma Temsilciliği yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, maaşla ödüllendirmenin yanlış olduğu bildirildi.

Eğitim-Sen Soma Temsilci Sait Sürül'ün okuduğu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Geçtiğimiz günlerde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafında teklif edilip maaşla ödüllendirilen personel belli oldu. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kimlerin ödül alacağı tahmin ediliyordu. Bu yıl Soma'dan 23 kişi aylık maaşla ödüllendirildi. Bunlardan sadece yedi kişi öğretmendir. Diğerleri müdür ve müdür yardımcısıdır. Sadece yedi öğretmenin aylıkla ödüllendirilmesi, hiçbir hizmetli ve memurun bu listelerde yer almaması, 16 tane idarecinin ödüllendirilmesi düşündürücüdür. Eğitim-Sen en başından beri hem 64. madde uygulamasına karşı, hem de maaşla ödüllendirmelere karşıdır. Çünkü bu tür uygulama ve ödüllendirmelerin altında yatan asıl hedef eğitim emekçilerini etkisiz kılıp köleleştirmektir. Aslında eğitim emekçilerinin talebi demokratik bir eğitim, gerçek demokrasi, insan haysiyet ve onuruna yakışacak bir çalışma ortamı ile ücretlendirmedir. Her dönemde ödül alanlar hep idareye yakın olanlar olmuştur. Gelebilecek eleştirilere karşı koyabilmek için de araya farklı bir iki kişi sokuşturulur. Bu gelenek bu yılda aynı olmuştur. Aslında bu ödülleri alanlar da daha sonra bundan rahatsızlık duymaya başlayacaktır. Çünkü aynı işyerinde aynı koşullarla aynı özveriyle çalışan iş arkadaşları onlara farklı gözle bakmaya çalışacaktır." denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 17:02:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?