4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Maden İş işçilerle toplantı yaptı

Manisa’nın Soma ilçesinde Maden İş Sendikası geçtiğimiz ay yapılan olağanüstü kongrenin ardından çalışmalarına son hızla devam ediyor.


Maden İş yönetim kurulu önceki gün tatil olması sebebiyle kamuda çalışan işçiler ile toplantı yaptı.

Toplantının konusu birlik beraberlik içinde mücadele etmek ve toplu iş sözleşmesi çalışmalarında işçinin katkısını sağlamak. Kamu işçilerinden işyerlerini temsilen 4 kişinin belirlenmesi toplu sözleşme görüşmelerinde sendika yönetimine yardımcı olması istendi.


Maden İş Soma Şube Başkanı Tamer Küçükgencay sendikayı işçi ile birlikte yöneteceklerinin altını çizdi. Toplantıda Genel Merkez Genel Sekreteri Vedat Ünal da yaptığı konuşmada "İlk etabında Sendika başkanı yönetim kurulu ve işçi arkadaşlarımızla beraber örgütlenmenin yolu açılsın. Somamızda ve Ege Bölgesi’nde örgütsüz işçi kalmasın diye böyle bir çalışmanın eşiğine geldik. Genel Merkezimizin desteklediği tüm Türkiye'de maden işçilerinden örgütsüz işçi kalmasın şiyarı ile Somamızda da böyle bir çalışmayı Şube Başkanı ile beraber yürütüyorlar. Biz Genel Merkez olarak sonuna kadar Soma Şubesinin yanındayız. Maddi manevi her konuda çalışmalarına destek veriyoruz."dedi.


Maden İş Soma Şube Başkanı Tamer Küçükgencay da yaptığı konuşmasında; “Sendikal anlayış olarak, işçiyle barışık, Genel Merkez’le barışık, bizim dışımızdaki 12 şubeyle barışık, işverenle barışık, hükümetle barışık, sivil toplum örgütleriyle barışık ve yaşadığımız kent olan Soma ile barışık bir sendika düşüncesindeyiz. Bu kurum veya kişilerin sizlere bakışına göre hür ve barışık kalmayı yine sizlere sorarak belirleyeceğiz. Soma'mızın çalışabilir ve yaşanabilir olmasında öncü olabilmemiz için bu desteğe ihtiyacımız var. Bu şansı sizlere veriyoruz. Birlikte karar almayı öneriyoruz. Gelin hep birlikte karar alalım.”diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2009 Cumartesi 16:58:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?