4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Madencilerden toplu sözleşme tepkisi

Hükümet ile Türk-İş arasında imzalanan toplu iş sözleşmesine tepki gösteren Maden İş Sendikası Ege Bölgesi Şube Başkanı Tamer Küçükgencay, anlaşmadan dolayı üzgün olduklarını ifade etti.

Maden İş Sendikası Ege Bölgesi Şube Başkanı Tamer Küçükgencay toplu iş sözleşmesine göre, bin 100 TL'den düşük ücretlere aylık 60 TL zam yapılacağını, ücretlere ilk altı ay için yüzde 3, ikinci altı ay için ise yüzde 5.5 oranında zam uygulanacağını, sözleşmenin ikinci yılında ise, her iki altı ayda yüzde 2.5'er oranında zam gerçekleştirileceğini belirterek, bu anlaşmanın işçiler aleyhine olduğunu savundu.

Küçükgencey, "Toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanmasının ardından Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'nın 'İstediğimiz zam oranlarına ulaşamadık ama bu bir pazarlık. Bir yerde uzlaşmanız gerekiyor.' şeklindeki açıklamasına anlam veremedim." diyerek, "Sendikalar kararlıyken, şubeler kararlıyken Türk-İş'in bu toplu sözleşmeyi imzalamasına şaşırdım. Bu durumdayken anlaşma yapılmış olması bizleri üzmüştür." şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 14:14:04
Güncelleme :9 Temmuz 2009 Perşembe 14:30:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?