3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Mahallelinin baz istasyonu isyanı

75.Yıl Mahallesi’nde muhtar Naci Arıkan’ın evinin çatısında bulunan baz istasyonuna tepki gösteren mahalle sakinleri, kendi aralarında çıkardıkları muhtar adayıyla önce muhtarlığı kazanmayı ardından baz istasyonunu sökmeyi hedefliyor.
Manisa 75.yıl Mahallesi’nde muhtar Naci Arıkan’ın evinin üstünde kurulu olan baz istasyonuna mahalle sakinlerinin tepkisi dinmiyor. Baz istasyonu nedeniyle huzursuz olduklarını söyleyen mahalleliler muhtarın evininin yakınında toplanarak tepkilerini dile getirdiler.

BAZ İSTASYONU HEMEN KALDIRILSIN
Muhtar Naci Arıkan’a defalarca söylemelerine rağmen sonuç alamadıklarına dikkat çeken Şafak Samancı isimli mahalle sakini, “Geçmişte 2 bin adet imza topladık. Her türlü yolu denedik ancak başarılı olamadık. Huzursuzuz.”dedi.
Birsen Arpacıoğlu ise “Mahalle muhtarının örnek olması lazım. Ancak duyarsız davranıyor. Kendi aramızdan mahalle muhtarı çıkarmak zorunda kaldık. Önce demokratik hakkımızı kullanarak mevcut muhtarı koltuğundan indirip ardından baz istasyonunu o binanın çatısından indireceğiz. Çocuklarımızın geleceği için baz istasyonunun kaldırılmasını istiyoruz. ”diye konuştu.

Adnan Aktaş ise baz istasyonunun Vestel İlköğretim Okulu’na 100 metre mesafede olduğu vurgulayarak, acilen kaldırılması gerektiğini söyledi.

BAZ İSTASYONUNU KALKARSA ADAYLIKTAN ÇEKİLİRİM
Mahalleli tarafından muhtar adayı gösterilen Aytekin Karapaça ise mahallede kanserli hasta sayısının hızla arttığını belirterek, “Bunun nedeninin baz istasyonu olduğunu söylemiyorum. Ancak insanlar huzursuz. Mahalle muhtarının evinin çatısında baz istasyonu olması hiç de hoş değil. Bu konuda vatandaşın tepkisi varsa muhtar bunu dikkate almak zorunda. Ayrıca şunun da bilinmesinde fayda var. Eğer muhtar Naci Arıkan baz istasyonunu kaldırırsa ben de adaylıktan çekilirim. Hatta onun kazanması için çalışırım da. Kendisine 28 Mart’ta kadar süre veriyorum.”dedi.

MUHTAR RAPOR İSTEDİ
Mahalle Muhtarı Naci Arıkan ise diğer adayları şov yapmakla suçladı. Baz istasyonunun zararlı olduğuna dair rapor olmadığını savunan Arıkan, “Böyle bir rapor gelirse hemen baz istasyonunu sökerim. Manisa’da şuanda yaklaşık 50 değişik noktada baz istasyonu var. Eğer zararlı olsa onlar da kurulmazdı.”diyerek kendisini savundu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 13:09:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?