3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Mahkumlar zeytin üretecek

Akhisar Belediye Meclisi toplantısına katılan Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Kayalıoğlu beldesinde Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun faaliyete geçtiğini hatırlatarak, tutuklu ve hükümlülerin çalıştırılarak meslek sahibi yapılabileceğini söyledi.

Aydın, 1968 yılından bu yana atıl durumda olan eski Hava Meydan Komutanlığı arazisinde 48 bin ağaç kapasiteli zeytincilik projeleri olduğunu açıkladı.

Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın ile Ağır Ceza Reisi Muhammet Güney, Belediye Başkanı Salih Hızlı başkanlığında yapılan belediye meclisi toplantısına katıldı.

Toplantıda önce söz isteyen Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, 1968 yılından bu yana atıl durumda bulunan eski Hava Meydan Komutanlığı'nın bulunduğu arazinin tarım alanı olarak kullanılabileceğini, bu konuda ciddi bir projeleri olduğunu, burada Akhisar ekonomisine büyük katkı sağlayacak 48 bin ağaç kapasiteli kapama zeytin bahçesi yapmayı planladıklarını söyledi.

AKHİSAR ZEYTİNİN BAŞKENTİ
Kayalıoğlu beldesinde Tekel depolarının bulunduğu alanda yaptırılan 26 kişi kapasiteli Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun faaliyete geçtiğini hatırlatan Başsavcı Aydın, daha sonra zeytincilik projesinin detayları hakkında bilgi verdi. Başsavcı Aydın, Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hükümlülerin çeşitli iş kollarında çalıştırılarak meslek sahibi olmalarının sağlanacağını söyledi. Eski hava alanı diye bilinen arazide 48 bin ağaç kapasiteli kapama zeytin bahçesi kurulması ve infaz kurumuna bağlı tarımsal iş kolu olarak burada zeytincilik faaliyeti yapılmasının düşünüldüğünü anlatan Aydın, şöyle konuştu: "Madem Akhisar zeytinin başkenti ve zeytin konusunda gerçekten iddialı, pazar anlamında da sıkıntı çekilmeyeceğini düşündüğümüz bu kapama zeytin bahçesi projesini hayata geçirmeyi istiyoruz."

Milli Savunma Bakanlığı'na tahsisli bu arazinin Adalet Bakanlığı'na devri için 2008 yılı Nisan ayında ilgili makamlara yazı yazdığını ve taleplerini ilettiklerini ifade eden Başsavcı Aydın, daha sonra Ziraat Odası, Ticaret ve Sanayi Odası ve borsadan aldığı bilir kişi raporu mahiyetindeki cevabi yazılarla da bu düşüncesinin çok isabetli olduğunu gördüğünü söyledi. Ciddi bir gelir elde edilebileceğini, bu anlamda bu arazinin ekonomiye kazandırılacağını ve dolayısıyla bir meslek ve sanat öğrenme adına da hükümlüler açısından çok faydalı olacağını belirten Aydın, sözlerine şöyle devam etti: "Bu görüşümde de isabetli olduğumu fark ettim. Sonuç itibari ile Adalet Bakanlığı, Maliye Bakanlığı'ndan burayı talep etti. Olur olmaz, talebimiz red edilir onu bilemem. Ancak ben düşüncelerimi paylaşıyorum ve bir anlamda hayalimi paylaşıyorum. Bunun gerçek olmasını diliyorum. Şu an olumlu yahut olumsuz bir cevap verilmedi. Bu anlattığım çerçevede buranın işletilebilir olduğunu anlatmak istedim."

Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın'ın projeyi meclis üyeleriyle paylaşmasının ardından meclis toplantısı devam etti.

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 23:14:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?