30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Maket uçak yapacaklar

Türk Hava Kurumu (THK) Akhisar Şubesi'nin düzenlediği Yaz Maket Uçak Kursu'na katılan 11 öğrenciye törenle belgeleri verildi.

Akhisar THK atölyesinde 10 gün önce başlayan 2. Yaz Maket Uçak kursu tamamlandı. Rhber öğretmen Mustafa Yeşilyuva'nın verdiği kursa katılan 13 çocuk için belge dağıtım töreni düzenlendi. Şehit Pilot Teğmen Mustafa Dalman Bahçesi'nde düzenlenen törende, çocuklara belgelerini anna ve babaları verdi. Bu arada kursun en başarılı öğrencisi Atınç Taşdamar'a bir de sürpriz hediye maket uçak hediye edildi.

THK Akhisar Şube Başkanı Ayhan Altan, ”Havacılık etkinliklerinde Yaz Maket Uçak Kursumuza katılan öğrencilerimize havacılığı sevdirmek için bu kursları açıyoruz. Bu yaz döneminde atölyemizin kısıtlı olması nedeniyle ancak 12 kişilik kayıt alabiliyoruz. Kısa sürede iki kurs açtık ve katılım yüzde yüz oldu. Üçüncü kursumuza yazılan 10 öğrenci daha bulunuyor. Kursumuza katılan öğrencilere yaptıkları maket uçakların malzemelerini THK olarak biz veriyoruz ve öğrenciler yaptıkları maket uçaklarını evlerine götürüyorlar. THK olarak bundan sonrada kurslarımız devam edecek” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 15:55:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?