4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Manisa, Ayvalık'la rekabet etmek istiyor

Manisa İl Genel Meclisi üyeleri, Ticaret Borsası Başkanlığı’na yeniden seçilen Arif Koşar’ı ziyaret etti. İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz ve beraberindeki meclis üyelerini makamında ağırlayan Ticaret Borsası Başkanı Arif Koşar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ergun Türek’in de bulunduğu ziyarette, Koşar’ı kutlayarak görevinde başarılar dileyen İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, "Seçimlerin olduğu yerde hizmet vardır. Biz de yeniden bir yapılanma içerisine girdik. Yeni birçok yetki ve sorumluluklar verildi. Birlikte Manisa’ya güzel hizmetler yapacağımıza inanıyoruz" dedi.
İl Genel Meclisi üyelerinden Fettah Güren, Manisa’da ihracata yönelik ürün imal eden çok sayıda küçük ve orta ölçekli tarım işletmesi olduğunu ifade ederek, "Bu işletmeler ürünlerini dış pazarda satamıyorlar. Ticaret Borsamızın desteğiyle bu işletmelerimizin yurtdışı gıda fuarlarında tanıtımlarının yapılmasına imkan sağlamanızı istiyorum" diye konuştu.

Güren ayrıca, zeytin üretiminde Türkiye’de önemli bir yere gelen Akhisar’a yağ tahlil labaratuvarı kurulması gerektiğini vurgulayarak, "Bu ilçemizdeki zeytin ağacı sayısı 9 bine ulaştı. Çok kaliteli zeytin ve zeytinyağı üretimi yapılmaktadır. Ancak başta Ayvalık olmak üzere çevre il ve ilçelerde farklı şekilde değerlendirilmektedir. Akhisar’a bir yağ tahlil labaratuvarı kurulursa ilçenin ve Manisa’nın çok faydasına olacak" şeklinde konuştu.

Ticaret Borsası Başkanı Koşar, Güren’in önerilerine katıldığını belirterek, "Böyle bir çaba içerisinde olmayı çok isteriz, ancak önce Manisalılar olarak birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmeliyiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2005 Çarşamba 17:10:40
Güncelleme :14 Nisan 2005 Perşembe 14:19:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?