8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Manisa: ABD'li emekli generalden avcı kulüplerine bağış...

Çavuş olarak başladığı askerlik hayatını general olarak tamamlayan Robert Woldron, emekli olduktan sonra 47 yıl önce Manisa’da birlikte bulunduğu avcı arkadaşları Necat Ucuzgiydirici ve Osman Küçükoğlu ile hasret gidermek amacıyla, geçen yıl Manisa’ya gelmişti. Avcılık İhtisas Klubü’ne üye arkadaşlarıyla birlikte, 47 yıl önce görev yaptığı Manisa’nın Üçpınar Beldesi Balkan Mezrası’nda sürek avına katılmış ve incelemelerde bulunmuştu.


Gezisi sırasında arkadaşlarıyla birlikte çekildiği fotoğrafları bir yıl sonra Manisa’ya gönderen emekli general Robert Waldron, ayrıca Manisa’daki iki avcı kulübüne de 100’er dolar üyelik bağışında bulundu. Üyeliğinin devam etmesini istediği öğrenilen emekli generalin ayrıca, Manisa’da bulunan emekli Amerikalı Subay Philip Mull ile sürekli internetten yazıştığı, generalin 1956 yılında İzmir NATO’da çavuş olarak görevli iken Manisa Üçpınar Beldesi’ndeki füze rampalarının inşaatında ve montajında görev yaptığı belirtildi.


Manisa Avcılık İhtisas Kulübü Başkanı Nejat Ucuzgiydirici, "Biz avcılar olarak hep 17 Ağustos günü buralarda buluşuruz. Robert 1956 yılındaki partide bizimle birlikte olmuştu. Yıllar sonra Manisa’ya gelip bizleri bulması ve tıpkı eski günlerdeki gibi av partisine katılıp eğlence yapmamız, bizi duygulandırdı. Resimlerini göndererek üyelik aidatını da ödemesi ayrıca bizi mutlu etti" dedi.

iha-manisa
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2004 Pazartesi 17:39:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?