7
Mayıs
2024
Salı
MANİSA

Manisa: Almanya'dan gelen kardeş ailesini şoka soktu

Bir televizyon kanalında yayınlanan programın arayarak Manisa’daki ailesini bulmak için yardım isteyen evli ve 2 çocuk annesi Figen Karahan (27), Dış Hatlar ekibinin yardımıyla Manisa’daki ailesine kavuştu. Karahan, ilk olarak İbrahim Çelebi Mahallesi Erler Caddesi’nde oturan ablası Arzu Mandalı’nın (31) evine gitti. Tek çocuğuyla birlikte yaşayan Arzu Mandalı, eve gelen Figen Karahan’ın kardeşi olduğunu öğrenince adeta dili tutuldu. İlginç tanışma sırasında babası Şükrü Mandalı’nın uzun yıllar önce kalp krizinden öldüğünü öğrenen Figen Karahan ise sinir krizleri geçirdi. Şok geçiren abla Arzu Mandalı, sürpriz kız kardeşe ailevi çeşitli sorular sorarak gerçekten kardeş olup olmadıklarından emin olmaya çalıştı.

Babasının, vefatından önce Almanya ve Hollanda’ya zaman zaman gittiğini ancak Almanya’da başka bir ailesinin olduğunu ilk defa öğrendiğini söyleyen Arzu Mandalı, "Ben daha bebekken babamı kaybettim. Ama annem babamın yurtdışına gittiğini söylemişti. Bu yaşıma kadar hep üç kardeş olduğumuzu biliyordum. Daha çocukken babamın Almanya’da başka bir bayanla ilişkisi olduğunu duymuş ama hiç dikkate almamıştım. Demek doğruymuş. Ne diyeceğimi bilemiyorum" diyerek şaşkınlığını ifade etti.

Şükrü Mandalı’nın Almanya’da yaşadığı yasak bir ilişkiden sonra dünyaya gelen ve uzun yıllar üvey baba ocağında kötü yıllar yaşayan Figen Mandalı, babasını görme hayaliyle ayakta durabildiğini belirterek, "Manisa’da babama tam kavuştum diyecekken ölmüş olduğunu öğrendim. Onu görmeden kaybetmenin acısını yaşıyorum" diyerek gözyaşlarına boğuldu.
Bu arada eve gelen erkek kardeşleri Tolga Mandalı (29) da olayı duyunca ablası gibi şok geçirdi. Kardeşlerin ilginç tanışmaları, soru ve cevaplarla süren uzun bir sohbete dönüştü. Figen Karahan, Manisa’ya geldiği günün akşamı kardeşleriyle birlikte babasının kabrini ziyaret etti.

manisa
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2004 Pazartesi 17:36:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?