7
Mayıs
2024
Salı
MANİSA

Manisa: İhtiyaç sahiplerine kömür dağıtımına başlandı

Kömür dağıtımı nedeniyle Manisa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda açıklama yapan Vali Orhan Işın, önümüzdeki kış sezonunda Manisa merkez ve merkeze bağlı belde ve köylerde yaşayan yaklaşık 7 bin aileye 500’er kilogramlık kömür dağıtılacağını, il genelinde ise yaklaşık 28-29 bin aileye dağıtılacak kömür miktarının, toplam 14 bin 500 ton olduğunu bildirdi.


Vali Işın, muhtaç ailelere yardım yapmanın sosyal devlet ilkesi olduğunu belirterek, yapılan diğer yardımlar hakkında bilgi verdi. Vali Işın, "Geçen yıl il genelinde 147 bin kişiye 6.5 trilyonluk yardım yapılmıştır. Yılbaşından bugüne kadar 10 bin 675 kişiye 553 milyar 762 milyon lira tutarında ayni ve nakdi yardım olmuştur. Bunların içinde gıda, yakacak, giyecek, eğitim, barınma, sağlık, nakdi, koyun, keçi, arı, fidan ve inek gibi yardımlar bulunmaktadır. Yaptığımız yardımlarla, aynı zamanda vatandaşlarımızın gelirini artırmaya çalışmaktayız. Merkezde yılbaşından bu yana ihtiyaç sahibi 3 bin 22 aileye yapılan gıda yardımına ilave olarak, 5 bin çuval daha gıda yardımı yapılacak. Bunların dağıtımı Ramazan ayından önce tamamlanacak" diye konuştu.


Manisa’da yürütülen Şartlı Nakit Transferi çalışmaları hakkında da bilgi veren Vali Işın, il genelinde sisteme girilen aile sayısının 12 bin 740, hak eden aile sayısının ise 4 bin 323 olduğunu söyleyerek, "Geçen yıla göre yapılacak yardımlar biraz daha arttı. Aylık olarak ilköğretimdeki her bir erkek öğrenci için 16.5 milyon, kız öğrenci için 20 milyon, ortaöğretimdeki erkek öğrenci için 25 milyon, kız öğrenci için 35 milyon lira ve 0-6 yaş grubu her çocuk için 15 milyon lira da sağlık yardımı yapılacak" dedi.
Vali Işın, şartlı nakit transferinden yararlanacak ailelerin bilgisayar ortamında belirlendiğine dikkat çekerek, yapılan eğitim yardımının okula gidemeyen kız ve erkek çocukların okula gitmelerini teşvik ettiğini ifade etti.

MANİSA (İHA) -
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2004 Çarşamba 13:58:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?