7
Mayıs
2024
Salı
MANİSA

Manisa: Mehmetçik yardım elini şimdi de eğitim yuvalarına attı

Türkiye genelinde okulların koruma derneklerinin bağış toplama faliyeti kaldırılınca, zor durumda kalan Manisa Cemal Ergün İlköğretim Okulu ile Avni Gemicioğlu İlköğretim Okulu müdürlerinin imdadına Mehmetçik yetişti.

 Cemal Ergün İlköğretim Okulu Müdürü Nihat Kaya ile Avni Gemicioğlu İlköğretim Okulu Müdürü Mükmin Doğan’ın, okullarını eğitim ve öğretime hazırlamak için binalarının badana ve yağlı boyasının yapılabilmesi için Tugay Komutanı Tuğgeneral Sami Demirel’den yardım istemesi sonucu, Demirel Paşa’da okul müdürlerinin isteğini kabul etti. Bunun üzerine yağlı boya işinden anlayan Mehmet Akkuş, Ahmet Akbulut, Abdurahman Yaylık, Erdal Altınparmak ve Mesut Arı isimli bir grup Mehmetçik, Uncubozköy Mahallesi’nde bulunan Cemal Ergün İlköğretim Okulu ve Göktaşlı Mahallesi’nde bulunan Avni Gemicioğlu İlköğretim Okulu’nun sınıflarını boyadı. Mehmetçikler çalışırken, yemekleri de bizzat okulların öğretmenlerinden geldi. Kısa sürede her iki okulu boyayarak pırıl pırıl yapan Mehmetçiklere, okul Müdürleri Nihat Kaya, Mükmin Doğan, Müdür yardımcısı Hasan Hüseyin Şener de ellerine geçirdikleri yağlı boya fırçaları ile yardım etti.


Okul Müdürleri Nihat Kaya ve Mükmin Doğan, "Tugay Komutanı Sami Demirel’e ve onun görevlendirdiği Mehmetçiklere ne kadar teşekkür etsek azdır. Çok yakında komutanımızı makamında ziyaret edeceğiz" dediler.

iha-manisa
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2004 Cumartesi 14:38:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?