8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Manisa: Tıbbi atık toplama cihazı hizmete girdi

Manisa Belediyesi’nin temizlik işlerini üstlenen firma tarafından satın alınan tıbbi atık toplama aracı, törenle hizmete girdi.

Ege Tem firmasının satın aldığı tıbbi atık toplama aracının 65 milyar 750 milyon liraya mal olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Adil Aygül, aracın Manisa’da bulunan 80 adet sağlık kuruluşuna hizmet vereceğini söyledi. Aygül, tıbbi atıkların özel bir ekip ile toplanacağını ve katı atık depo alanında ayrılan bir bölümde kireçle dezenfeksiyon yapılmasının ardından gömülerek bertaraf edileceğini kaydetti.
Aygül, şunları söyledi:

"1998 yılından beri belediyemizce sağlık kuruluşlarından kaynaklanan pansuman, enjeksiyon, ameliyathane, laboratuvar ve hasta yemek atıklarını içeren tıbbı atıklar, özel kırmızı poşetlerde ve konteynerlerde diğer atıklardan ayrı olarak, kilosu 100 bin liradan toplanıyor. İl merkezinde 80 adet sağlık kuruluşu ve muayeneye hizmet veriliyor. Bu yıl ilk defa şehir temizleme ihalesi kapsamına tıbbı atıklar da dahil edilmiştir. İhaleyi kazanan Ege Tem temizlik firması bu işi üslenmiş ve aracı da şartlarda belirtildiği için almış ve hizmete sokmuştur."

Aygül, toplanan çöplerin geri dönüşümü işleminin belediye bütçesini aştığını belirterek, "Bizim 2004 yılı bütçemiz 72 trilyon lira, ancak gübreye dönüştürme fabrikasının maliyeti 50 trilyon liranın üzerindedir. Bunu belediye bütçesinden sağlamamız mümkün değil. Hükümet destekli çalışmaların yapılması gerekir" dedi.

MANİSA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2004 Pazartesi 17:35:19
Güncelleme :10 Ağustos 2004 Salı 13:52:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?