4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Manisa adayını Başbakan açıklıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 22.Dönem Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Manisa Belediye Başkan adayının Başbakan'ın İzmir ziyareti sırasında açıklanacağını söyledi.

Şelale Plaza'da düzenlenen basın toplantısına AK Parti Manisa Milletvekilleri Mehmet Çerçi, Recai Berber ve İsmail Bilen'in yanı sıra Belediye Başkanı Bülent Kar, İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, İl Başkanı Mustafa Bilir, Merkez İlçe Başkanı İsmail Önal, belediye başkan aday adayları Orkun Şıktaşlı, İsmail Taşkıran ve Zülfikar Gürcan ile bazı partililer katıldı.

Çalışan gazeteciler günü nedeniyle basın emekçilerinin bayramını kutlayan Bülent Arınç, "Basın dünyası medya dünyası patronlarla anlam kazanmıyor. Daha çok çalışan gazetecilerle anlam kazanıyor. Basın bütün dünyada halklar için çok önemli bir kurumdur. Anayasa'da yer alan özgürlükler içerisinde basının sansür edilmemesi, onun haber alma özgürlüğünün kısıtlanmaması esastır. Basın halkın haber alma, öğrenme, bilgilenme, yorumlama hakkına hizmet eden bir kurumdur. Bir takım haklarda kısıtlamalar olduğunu, çalışma koşullarında zorluklar olduğunu biliyoruz. Çalışan gazetecilerin gününü kutluyorum" dedi.

29 Mart yerel seçimleriyle ilgili çalışmaların devam ettiğini dile getiren Arınç sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu konuda AK Parti bütün partilerden daha çok iddialıdır. Belde belediye başkan adaylarıyla görüşüyoruz. İlçe belediye başkanları büyük ölçüde belirlendi. İl belediye başkan adayımızı önümüzdeki Cumartesi günü açıklayacağız. Herhangi bir gecikme veya endişe söz konusu değil. Her şey bir plan dahilinde oluyor. Dört aday adayımız var. Hepsi de çok değerli. Bu partimizin zenginliğini gösterir. Adayların belirlenme sürecinde partimiz çok geniş kapsamlı bir çalışma yapıyor. Şuan kadar ilçelerde ve merkezde farklı zamanlarda üç ayrı anket yaptık. Bunların sonucunu biliyoruz. Değerlendirmeler yapıyoruz. AK Partili il belediye sayısı 47'dir. Bunların bir bölümü açıklandı, gerisi de belli bir plan dahilinde açıklanacak. Manisa ile ilgili planlama Sayın Genel Başkanımızın İzmir ziyaretinde açıklanacak. İzmir ziyaretinde ayrıca Aydın da açıklanacak."

"Manisa Belediye Başkanımız AK Partilidir"diyen Arınç sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir kesinti söz konusu değildir. Yani bir CHP'li belediye başkanını olsaydı o zaman AK Parti'nin daha önceden açıklardı adayını. Ama biz aday adaylarımızı takip ediyoruz, birini diğerine tercih etmeden objektif bir şekilde değerlendirme yapıyoruz. Her arkadaşımız değerlidir. Bunu samimiyetle ifade ediyorum. Ve onlar AK Parti'den aday olmakla zaten en büyük onuru da kazanmışlardır. Bu siyasi hayatları içerisinde çok önemli bir noktadır. Ben kendim için bunu biliyorum. Çünkü milletvekilliği adaylığı birkaç defa oldu benim. 1987 ve 1991'de oldu. Sonra 1994'te ben Manisa'da belediye başkan adayı oldum. Bu çok önemli bir tecrübedir. Yani 1994'deki tecrübemiz bizi 1995'te milletvekili yaptı. Çünkü Manisa'da o zamanki partimiz oy oranı 3,5 misli arttı. Dolaysıyla ben siyasi hayatımda 1994'teki belediye başkan adaylığımı çok önemli bir dönüm noktası olarak görüyorum. Adayımız ilan edildiği zaman bugün bir arada olan 4 aday adayımızın o gün ve ondan sonrasında hiç sevgileri saygıları birbirlerine eksilmeden devam edecektir. Önümüzdeki hafta bugün minik kuşlar birilerine haber getirmezse başkan adayımızı İzmir'de açıklayacağız."

"Minik kuşlar kimdir?" şeklindeki bir soru üzerine Arınç şu yanıtı verdi:
"Emin Çölaşan her yazısının içersinde 'minik kuşlardan bana haber geldi' diye başlardı. O minik kuşlarından şimdi mahrum kaldı. Çoğu bir yerde hep bir arada bulunmuyorlar. Minik kuşlar hep uçar. Bazen buraya konarlar, kulağa bir şey söylerler, yüzde 80'ni yalan olur, yüzde 20'si doğru olur. Bazen tutar bazen tutmaz. Minik kuşlar her zaman var olmuştur. Biz onların dışında birinci ağızdan doğru haberleri size iletmekle mükellefiz."

"Manisa'da AK Parti'yi hangi parti zorlar?" şeklindeki bir başka soru üzerine ise Arınç, "Biz bütün partileri çok ciddi rakip olarak görüyoruz. Hiçbirisini küçümsemiyoruz. Bunu samimi olarak söylüyorum. Partiler oy oranı ne kadar düşük de olsa, bazıları tabeladan ibarette olsa bizim partilere bakışımız hiç değişmez. Onları önemsiyoruz. Bu partilerden aday olmuş insanlara da büyük saygımız var. Bizi zorlayacak, bizim onları zorlayacağımız konusuna hiç girmem. Her seçim zorlu bir iştir. Bütün herkese
başarılar diliyorum."dedi.

Seçimle ilgili istatistiki bilgiler de veren Arınç, "16 tane büyükşehir belediye başkanı, 65 il belediye başkanı seçilecek. Büyük şehre bağlı ilçe belediye sayısı 143. bunun dışında kalan ilçe sayısı 749'dur. 1993 tane de belde belediyesi var. Yani toplamda yaklaşık 3 bin belediye başkanı seçilecek. Türkiye genelinde 3207 il genel meclis üyesi, 34 bin 477 tane de belediye meclis üyesi, 34 bin 495 tane köy muhtarı, 18 bin 154 mahalle muhtarı seçilecek. Azalar ve yedekler de eklendiğinde bu yerel seçimde
yaklaşık 500 bin kişi çeşitli görevler için seçilecekler. Demek ki topyekun bir seçimle karşı karşıyayız. Biz bu seçimi bir savaş olarak görmüyoruz. Bu seçimler demokrasinin temel ölçüsüdür" diyerek sözlerine son verdi.
Toplantının arından Arınç basın mensuplarına kalem hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 15:15:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?