30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Manisa Barosu'nda adaylık yarışı

Manisa Barosu seçimleri öncesinde 4 isim adaylığını ilan ederken, mevcut başkan Remzi Demirkol’un aday olmayacağı açıklandı.


Manisa Barosu’nun 11-12 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan olağan genel kurulu öncesinde adaylık yarışı kızışıyor. Geçen dönemde başkanlık yarışını 21 oy farkla kaybeden Av.Fadıl Ünal tekrar aday olduğunu açıkladı. Listesinde yer alan Avukat Eşref Can Özman ve Okan Borneday il birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Fadıl Ünal, tecrübe ve birikimini Baro için kullanmak istediğini söyledi. Av. Ünal, “1998-2004 yılları arasında Manisa Barosu yönetim kurulu üyeliği ve 2004-2006 yılları arasında başkan yardımcılığı görevlerini üstlendim. Ülke gündeminde hukuka ilişkin sorunlar gündemi işgal etmektedir. Bizler mesleğimize ilişkin sorunları, ülke sorunlarından ayrı tutmuyoruz. Yargının sorunları, savunma mesleğini üstlenen biz avukatların sorunları bugünden yarına hemen çözülecek sorunlar olmamakla birlikte, önemli bir sivil toplum örgütü olan baroların etkinliği ne yazık ki son dönemlerde giderek azalmıştır. Bugün sözü dinlenir, sesi duyulur barolara ihtiyaç her zamankinden daha çoktur. Yargının gerçekten kurucu unsuru olması gereken avukatlar, bugün kendi haklarını bile yeterince savunamamakta, sorunlarına çözüm aramaktadırlar.


Yargı organları karşısında dik duran, meslektaşların sorunlarında hemen yanında yer alan ve çözüm üreten baroculuk anlayışı ile ben ve arkadaşlarım göreve talip oluyoruz. Bizlerin öteden beri savunduğu ilkelerin bugün tüm adaylar tarafından da dile getirilmesi haklılığımızın açık bir ifadesidir. Meslektaşlarımızın sonullarına öncelik veren, yargı bağımsızlığını, adil yargıyı, hukukun üstünlüğünü ve demokrasinin tüm kurumlarıyla eksiksiz, sağlıklı işlemesini önemseyen, büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlığı duraksamadan hedefleyen görev anlayışıyla Manisa Barosu Başkanlığı"na adaylığımı açıklıyorum.”dedi.


DÖRT ADAY VAR
Baro seçimlerine bir haftadan az bir süre kala aday sayısı dörde çıktı. Menderes Hırçıner, Leyla Varış ve Fadıl Ünal şuana kadar adaylıklarını açıklayan isimler oldu. Av. Sezai Ege’nin de liste hazırlığı içinde olduğu öğrenildi. Öte yandan uzun süredir Manisa Barosu başkanlığı yapan Av.Remzi Demirkol’un aday olmayacağı açıklandı.
(MY)

iha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 13:01:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?