7
Mayıs
2024
Salı
MANİSA

Manisa Belediyesi'nde devir teslim

28 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) Manisa Belediye Başkanı seçilen Bülent Kar, İlçe Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldıktan sonra görevi, eski Belediye Başkanı Adil Aygül'den devraldı.
Mazbatasını almak için İlçe Seçim Kurulu'na giden Bülent Kar'a AKP Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Mehmet Çerçi, İsmail Bilen ve Süleyman Turgut, AKP İl Başkanı Ramis Şiyak, İlçe Başkanı Adnan Erbil, seçilen belediye meclis üyeleri ile çok sayıda partili eşlik etti. Mazbatayı Bülent Kar'a veren İlçe Seçim Kurulu Başkanı İsmail Kalafatoğlu, Kar'a başarılar diledi. Buradaki törenin ardından beraberindeki kalabalık grup ile birlikte Manisa Belediyesi'ne gelen Bülen Kar coşkuyla karşılandı. Zabıta tören kıtasını selamlayan Kar, daha sonra kendisini karşılayan daire müdürleriyle tokalaştı. Başkanlık makamı koridorunda eşi Çiğdem Aygül ile birlikte Bülent Kar'ı karşılayan Manisa eski Belediye Başkanı Adil Aygül daha sonra birlikte başkanlık makamına geçerek görev devir teslim törenini gerçekleştirdiler.
Buradaki törende Manisa Belediyesi'nin son mali durumu hakkında bilgiler veren Adil Aygül, "10 yıldır sürdürdüğüm Manisa Belediye Başkanlığı görevini değerli arkadaşım Bülent Kar'a devrediyorum. 10 yıldır Manisa'ya güzel hizmetler yaptım. İnanıyorum ki Bülent Kar da güzel kentimize daha iyi hizmetler yapacaktır. Her zaman söylediğim gibi, belediyemizin hiç bir kurum ve kuruluşa borcu yoktur. Ancak şahıslara toplam 1 trilyon 691 milyar lira gibi bir borç var. Bu borç birikmiş borç değil, dönem borcudur. Öte yandan, otopark banka hesabında ise 8,5 trilyon liraya yakın nakit para bulunmaktadır. Ayrıca, özelleştirmeler sonucu işçi sayısı 600'den 200'e düşürülmüş, memur sayısı ise 250'dir" dedi.
Görevi devralan Manisa'nın yeni Belediye Başkanı Bülen Kar ise, Adil Aygül'e hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, "İzin verirseniz, sizin 10 yıllık tecrübenizden faydalanmak istiyorum. Manisa'ya yaptığınız hizmetleri taktirle karşılıyorum. Bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum. Sizin gibi ben de ileri,de bu görevi bir başka seçilen arkadaşa devredeceğim. Görev sürem boyunca ben de elimden gelen gayreti göstererek Manisa'ya ve Manisalılara hizmet edeceğim" diye konuştu.
Daha sonra eski ve yeni başkan birbirine çiçek verdi. Eşiyle birlikte belediye binasından uğurlanan Adil Aygül, son olarak, "Hala Ege Belediyeler Birliği'nin başkanıyım. Manisa Belediyesi de benim üyem. Bu görevim Haziran ayı sonuna kadar devam edecek" şeklinde konuştu.
MANİSA-İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2004 Çarşamba 20:38:24
Güncelleme :12 Mayıs 2004 Çarşamba 12:47:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?