30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Manisa Belediyesi'nden kadınlara destek

Manisa Halk Eğitim Merkezi'nde kursiyer kadınların dokuma tezgahlarında ürettiği Manisa Bezi'yle dikilmiş giyim ve çeşitli süs eşyalarını hediye amaçlı satın alan belediye, ayrıca kadınlara el emeklerini sergilemek için de Mesir Festivali'nde ücretsiz stant sözü vererek destek oldu. 

Manisa Belediyesi'nin desteği, hayırseverlerin maddi katkıları ile Halk Eğitim Merkezi ve Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi işbirliğinde 3 yıl önce Halk Eğitim Merkezi'ne dokuma tezgahları kurulmuş, kursiyer bayanlar tarafından Manis Şile Bezi üretimine başlanmıştı. 1940 yıllarında Manisa'da hemen hemen her evde dokunan ve Amerika başta olmak üzere bir çok Avrupa ülkesine ihraç edilen Manisa Şile Bezi böylece yıllar sonra tekrar dokunarak Manisa'ya önemli bir değer haline getirilmişti. 

Halk Eğitim Merkezi'nde kurs gören 50 bayanın el emeği göz nuruyla dokuduğu Manisa Şile Bezi'nden yapılmış çeşitli giyim, hediyelik ve süs eşyaları şimdi Manisa'da görücüye çıkıyor. Bu faaliyetin öncülüğünü yapan Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi'nin başkanı Mübeccel Kafkaslı, Belediye Başkan Yardımcısı Recep Kafes'i ziyaret etti. Yanında götürdüğü ipek şalvar, masa örtüleri ve Manisa Şile Bezi'nden yapılmış çeşitli giyim ürünleri ile aynı bezden yapılmış kıyafetlerin giydirildiği küçük süs bebeklerini tanıtan Kafkaslı, Başkan Yardımcısı Recep Kafes'ten belediyenin kendilerine sponsporluk desteği vermesini istedi. Bunun üzerine Kafes, çeşitli ürünlerden oluşan 100 parça eşyayı, Manisa'ya gelecek yabancı konuklara hediye olarak verilmesi için satın alınmasını sağladı. Kafes ayrıca, Uluslararası Mesir Festivali için de kendilerine ücretsiz stant açma sözü verdi.
El emeği göz nuruyla Manis Şile Bezi'ini yaşatmaya çalışan kadınlara 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde destek olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Başkan Yardımcısı Recep Kafes, "Manisa Şİle Bezi, ilimiz için çok önemli bir yere sahip. Bu bezimiz yüzde 100 pamuktan yapılıyor ve kaliteli olması sebebiyle dışarıya da ihraç ediliyor. Bu bezden yapılmış ürünlerin Mesir Festivali'nde sergilenerek satışa sunulması için Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi'ne ücretsiz stant vereceğiz." dedi. Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şube Başkanı Mübeccel Kafkaslı da Başkan Yardımcısı Recep Kafes'e ilgi ve desteklerinden ötürü teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2008 Cuma 14:25:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?