5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Manisa Belediyesi'ne ödül

MANİSA BELEDİYESİ'NE ÖDÜL

Manisa Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün Acil Durum Tam Trafik Uyarı Sistemi Projesi, Toplu Ulaşım Çözümleri ve Akıllı Ulaşım Sistemleri Uygulama Projesi Yarışması’nda birincilik kazandı.

İstanbul’da gerçekleştirilen İntertraffic Fuarı’nda gerçekleştirilen Toplu Ulaşım Çözümleri ve Akıllı Ulaşım Sistemleri Uygulama Projesi Yarışması’nda, Manisa Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün hazırladığı Acil Durum Tam Trafik Uyarı Sistemi Projesi birinci oldu. Projeyi hazırlayan Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Alt Yapı Sorumlusu Halil Cengiz ile birlikte Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü ziyaret eden Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mümin Deniz, kazanılan ödülü Başkan Ergün’e takdim etti. Ziyarette ilk olarak söz alan Manisa Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mümin Deniz, Türkiye’de ulusal anlamda trafikle ilgili sorunların çözümü noktasında proje ürettiklerini belirterek, “Bu projelerden birisi de kavşaklarda acil durum tespiti konusuydu. Yani acil araçlar dediğimiz ambulans ve itfaiye araçlarının ışıklarda ki yoğunluğa takılmaması konusunda proje ürettik. Hazırladığımız proje çerçevesinde acil araçlar trafik ışıklarına bir kilometre mesafede yanaşmaları durumunda, kırmızı ışık yeşil ışığa dönecek ve kavşak trafiğe açılacak. Önemli olduğunu düşündüğümüz bu projeyi en kısa zamanda hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi. İstanbul’da gençekleştirilen fuarda hazırladıkları projenin ödüle layık görülmesinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden projenin mucidi Manisa Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Alt Yapı Sorumlusu Halil Cengiz, kazandıkları ödülü Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e verdi.

Ulaşım Hizmetleri Müdürü Deniz ve Alt Yapı Sorumlusu Cengiz’i kutlayan Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise Türkiye’ye örnek olacak bu projenin Manisa Belediyesi tarafından hazırlanmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Ulusal çapta alınan ödülle gurur duyduklarını ifade eden Başkan Ergün, “İnşallah bu projeyi ilk uygulayan ilde biz oluruz. Projenin patentinin alınması noktasında da başvurularımızı en kısa zamanda yapacağız. Projenin hazırlanmasında emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2011 Pazartesi 18:12:01
Güncelleme :30 Mayıs 2011 Pazartesi 19:02:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?