30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Manisa CHP'de il kongresine doğru

Manisa'da 24 Şubat'ta yapılacak olan CHP il kongresi öncesi, mevcut il başkanı Vehbi Köse'nin ardından 10 ilçe başkanının desteğini alan Cahit Kaplan da göreve talip oldu. 

CHP il binasında gerçekleştirilen basın toplantısına Salihli, Saruhanlı, Turgutlu, Kula, Selendi, Sarıgöl, Ahmetli, Köprübaşı, Demirci ve Kırkağaç ilçe başkanlarının yanı sıra eski milletvekilleri Hasan Ören ve Nuri Çilingir de katıldı. Toplantıda ayrıca bazı CHP'li belde belediye başkanları da toplantıda hazır bulundu. 

Geçtiğimiz aralık ayında gerçekleştirilen CHP'nin olaylı merkez ilçe kongresinde başkanlığa aday olan ve seçimleri kaybeden Cahit Kaplan, il başkanlığını kazanacağını öne sürdü. İlçe başkanlarının mutabakatı sonucu aday olduğunu dile getiren Kaplan şunları söyledi: “CHP son yıllarda kendi tabanından kopuk, sokağın sesini dinlemeyen ben merkezci bir anlayış içerisinde, parti tüzüğüne aykırı bir şekilde yönetilmektedir. Seçilmiş ilçe başkanları sudan sebeplerle görevlerinden alınmakta, onları seçen delegasyonun iradeleri yok sayılmaktadır. Bu haliyle CHP halktan uzaklaşmaktadır. CHP tüm Cumhuriyet Halk Partililerindir. Bu partiyi sadece kendi koltuk hırslarını tatmin etmek için yönetmeye çalışanlar başta partililerimize olmak üzere tüm yurttaşlarımıza haksızlık etmektedirler. Kendi üyesinin iradesinden korkup kaçanlar değişim iradesinin karşısında duramayacaktır.” 

Çok sayıda partilin yanı sıra kadın üyelerin de ilgi gösterdiği toplantıda “artık yeter” diyerek açıklamasına devam eden Kaplan, “CHP üyeleri ile bütünleşen demokratik işleyişin sonuna kadar kullanıldığı bir parti olacağız. Bana destek veren tüm ilçe nbaşkanalrı ve milletvekillerimize teşekkür ederim” dedi. 

Toplantı sonunda CHP İl Başkanı Vehbi Köse ile başkan adayı Cahit Kaplan bir araya geldi. 24 Şubat'ta il başkanlığı için yarışacak olan Köse ve Kaplan el sıkışarak dostluk mesajları verdiler. Partililer daha sonra il binası önünde toplu fotoğraf çekildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 16:28:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?