4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Manisa İsrail'e öfke kustu

Manisa'da, sivil toplum örgütleri İsrail'in Filistin'deki Gazze bölgesine yaptığı kanlı saldırıları bir mitingle protesto etti.


Manisa'da, aralarında Kamu-Sen, Kesk, Memur-Sen başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşunun bulunduğu Demokrasi Platformu'nun organize ettiği İsrail'e tepki mitingine binlerce kişi katıldı.

Manisa Öğretmenevi önünde toplanan kalabalık sloganlar eşliğinde Sultan Meydanı'na kadar yürüdü. Burada Demokrasi Platformu Komite Üyesi Dr. Fahrettin Er kalabalığa seslendi.


İsrail'in günlerdir devam ettirdiği kanlı saldırılar nedeniyle ölü sayısının 500'e ulaştığına dikkat çeken Fahrettin Er, tüm dünyanın saldırılar karşısında sessiz kaldığını söyledi. Fahrettin Er, saldırıların bir an evvel sona erdirilmesi için artık dünya devletlerinin harekete geçmesini istedi.


İSRAİL SOYKIRIM YAPIYOR
Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü ve Memur Sen Başkanı Abdulnasır Şimşek ise kalabalığa "Sevgili Filistinliler, Gazzeliler, Manisalılar" diye seslenerek başladı. İsrail'i terörist olarak nitelendiren Şimşek, "Bu saldırı bir soykırımdır. İslam aleminde ve bütün dünyada infiale yol açmıştır. İnsanlığın vicdanı kanamıştır. Terörist devlet İsrail'in çoluk çocuk demeden yaptığı bu katliamı nefretle kınıyoruz" dedi.


MÜSLÜMAN ÜLKELER NEDEN SUSUYOR?
Müslüman ülkelerin neden sustuğunu anlayamadıklarını belirten Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Müslüman aleminin kalbine hançer gibi saplanan bu katliamı daha ne kadar seyredeceksiniz? Siyonist İsrail'in kardeşlerimizi katletmesine ne zaman dur diyeceksiniz? Toplumun her kesimini bu vahşet karşısında seslerini yükseltmeye çağırıyoruz. Ey İsrail; döktüğün kanların içinde boğulacaksın. Mazlum milletlerin feryadı senin sonun olacak."
Kalabalık, İsrail ve ABD aleyhine attığı sloganlarla kin ve nefret kustu. Binlerce kişi İsrail'in kanlı saldırıları sonucu şehit olan Filistinliler için Fatiha okudu. Bazı protestocular ellerindeki pankartları yakarak tepkilerini dile getirdi.
Miting polis kontrolünde olaysız sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 17:28:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?