30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Manisa Meclisi'nde imece başarısı

Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, hizmetleri gerçekleştirirken imece usulüyle hareket ettikleri için daha çok iş yaptıklarını söyledi.


İl Genel Meclisi aylık olağan toplantısında konuşan Başkan Hayrullah Solmaz, her şeyi devletten beklemenin yanlış olduğunu söyledi. Köylere hizmet götürürken o yörenin insanlarını da işin içine kattıklarını dile getiren Solmaz, “Amacımız el ele vererek, devlet millet işbirliğiyle hizmetleri gerçekleştirmektir. Eğer biz imece usulüyle çalışmamış olsaydık şuna kadar yaptıklarımızın üçte birini bile gerçekleştirmezdik. Herkes elini taşın altına koymalıdır. Herkes bir şeyler yapmalıdır.” dedi.


Bu yıl Manisa'ya Köydes projesi kapsamında 5 milyon YTL ödenek geldi. Bu rakam 2006 yılında 28 milyon, 2007 yılında ise 26 milyon YTL olarak gerçekleşmişti. İl Genel Meclisi sadece geçen yıl köylerde 15 gölet yaptırdı. Kanalizasyon ve su tesisat işlerinin büyük kısmı imece yöntemiyle tamamlandı.
Toplantıda Manisa Kent Konseyi Yürütme Kurulu'nda görev yapmak üzere AK Parti'den Vasfi Demir oy çokluğuyla önerildi. Bazı yatırımların da görüşüldüğü toplantıda Ağustos ayında meclisin tatil yapması da karara bağlandı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 17:46:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?