5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Manisa sokaklara döküldü

MANİSA'DA İSRAİL'E TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ

İsrail'in insani yardım taşıyan gemilere yaptığı saldırı, Manisa kent meydanında toplanan binlerce kişi tarafından protesto edildi.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Manisa Temsilciliği tarafından organize edilen eyleme bazı sivil toplum kuruluşlarından da destek geldi. Manolya Meydanı'nda düzenlenen gösteriye İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, AK Parti Manisa İl Başkanı Abdurrahim Arslan, parti yöneticileri, bazı sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile binlerce kişi katıldı. Kadınlı, çocuk, genç yaşlı her kesimden katılımın olduğu eylem, polisin güvenlik önlemleri altında gerçekleşti. Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ve

pankartlarla, trafiğe kapatılan Mustafa Kemal Paşa Caddesi güzergahından Cumhuriyet Meydanı'na yürüyen kalabalık, burada İsrail bayraklarını ateşe verdi. 'Katil İsrail', 'Gazze İsrail'e Mezar Olacak' sloganları atarak tekbir getiren kalabalık, İsrail'e tepki gösterdi. Gsöteride bazı kişilerin duygu dolu anlar yaşadığı gözlendi.

İHH Manisa Temsilcisi Metin Soyutemiz, "İsrail'in Gazze halkına uyguladığı ambargoyu delmek ve Filistin halkının yanında olduğumuzu göstermek amacıyla yola çıkan, sadece tıbbi malzeme, ilaç ve inşaat malzemesi taşıyan gemilere, uluslararası sularda hiçbir dayanağı, kuralı, kanunu olmadan, sabaha karşı İsrail askerleri tarafından zodyak bot ve helikopterlerden indirilen komandolar tarafından acımasızca saldırılmıştır. Askerler karşılarındaki silahsız sivillere acımasızca ateş açmışlar ve bu ateş sonucu

kesin olmayan rakamlara göre 16 kişi hayatını kaybetmiş, 30'a yakın kişi de yaralanmıştır. Daha sonra gemilerin dünya ile iletişimi kesilmiştir. Hiçbir kural tanımadan içinde elliye yakın milletten ve dinden insanların olduğu tamamen insani yardım amacıyla yola çıkmış gemilere adeta mahallenin kabadayısı tarzıyla, 'ben yaptım oldu' mantığıyla hareket eden bu tavrına artık yeter diyoruz. Ve bugüne kadar gelişen olaylara sessiz kalan Avrupa Birliği'ni, Birleşmiş Milletler'i, Arap Birliği'ni ve vicdanı olan herkesi İsrail'e 'dur' demeye çağırıyoruz" dedi.

7 gün önce İHH Manisa gönüllüsü olarak Manisa'dan Gazze'ye yardım için giden Mavi Marmara yolcu gemisinde olan Mehmet Vural'ın oğlu İsmail Hakkı Vural ve ağabeyi Hayati Vural da yürüyüşe katıldı. İsmail Hakkı Vural, babasıyla en son otobüse uğurlarken konuştuklarını ifade ederek, "Allah yardımcıları olsun, işleri zor. Filistinliler Allah'a emanet olsunlar. Onlara Allah sahip çıksın. İsrail'i de Allah kahretsin. Bu yaptıkları zulümdür. Bu zulmü kaç yıldır sürdürüyorlar. Babalarımızı da aldılar bizden, yeter artık. Bir babamız vardı, onu da aldılar. Babamla en son otobüse bindiği zaman konuştuk, helallik istedik. Babama 'Arkana bakma' dedim, 'Her şey bana emanet' dedim. 'Yolun açık olsun dedim' ve uğurladım" diye konuştu.

Daha sonra toplu olarak dua yapıldı. İskenderun'da şehit düşen askerler ve İsrail saldırısında hayatını kaybeden Türk vatandaşlarına Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine baş sağlığı dilendi. Kalabalık olaysız şekilde dağıldı.

MANİSA'DA İSRAİL'E TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ
MANİSA'DA İSRAİL'E TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ
MANİSA'DA İSRAİL'E TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ
MANİSA'DA İSRAİL'E TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2010 Pazartesi 19:19:01
Güncelleme :31 Mayıs 2010 Pazartesi 20:40:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?